Afvalkalender gemeente Ermelo

Afvalkalender gemeente Ermelo bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Ermelo? Op de afvalkalender van gemeente Ermelo vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Ermelo. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Ermelo wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Ermelo de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Ermelo.
Afvalkalender gemeente Ermelo

Afvalkalender Ermelo

Afvalkalender gemeente Ermelo bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Ermelo kunt vinden? De gemeente Ermelo ligt in de provincie Gelderland en heeft 27,270 inwoners. De afvalkalender in gemeente Ermelo wordt verzorgd door Remondis. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Ermelo.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Ermelo aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Ermelo (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Ermelo.

Over afval in de gemeente Ermelo

In de gemeente Ermelo wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 27,270 inwoners in de gemeente Ermelo bieden jaarlijks ongeveer 396 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 90 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 50 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Ermelo jaarlijks per persoon 22 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Ermelo. Daarvan biedt iedere persoon 0 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 0 kilo grof huishoudelijk afval en 157 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Ermelo gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Ermelo

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Ermelo bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Ermelo vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Ermelo

In de gemeente Ermelo betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Ermelo betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Ermelo is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €125.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €186.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Ermelo: €164.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Ermelo wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Ermelo.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Ermelo.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Ermelo

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Ermelo.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 90
Papier 50
Glas 22
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 0
Fijn huishoudelijk Restafval 157

Afvalwijzer gemeente Ermelo

Afvalwijzer Ermelo bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Ermelo jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 396 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 27,270 inwoners van de gemeente Ermelo, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Ermelo

Ermelo is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Ermelo

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Ermelo brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Ermelo op onderstaand adres:
  • Milieustraat Ermelo, Tolweg 9, Ermelo

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Ermelo

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Ermelo printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Remondis.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Ermelo printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Ermelo

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Ermelo

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Ermelo

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Gelderland

De provincie Gelderland net als sommige andere provincies als doelstelling om in 2030 een circulaire economie te bereiken. Om deze doelstelling te bereiken zijn er diverse initiatieven opgericht. Dit heeft als doel om het afval te verminderen, hergebruiken  en recyclen. Er wordt gefocust op afvalvermindering door middel van educatie, campagnes en het aanbieden van hulpmiddelen zoals afvalcoaches. Hierdoor worden inwoners aangespoord om minder afval te produceren en hergebruik te stimuleren. Door afval te scheiden, zoals restafval, papier, plastic, metalen en GFT, wordt het mogelijk om afval efficiënter te verwerken en te recyclen. In Nederland wordt er jaarlijks zo’n 490 kg. afval per inwoner geproduceerd. Hiervan wordt gemiddeld 60% gescheiden ingeleverd. De Nederlandse overheid heeft als doel om dit te verhogen naar 75%. De provincie Gelderland heeft een recyclingpercentage van 75% en loopt hiermee voor op het doel van 2030. Er worden ook innovatieve technologieën onderzocht en toegepast.

Afvalkalender Ermelo in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Ermelo:
  • In de gemeente Ermelo wordt de afvalkalender verzorgd door Remondis.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 396 kilo huisvuil ingezameld door de 27,270 inwoners in Ermelo.
  • In de gemeente Ermelo wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Ermelo zijn €164,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Ermelo gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Ermelo?

De afvalkalender van de gemeente Ermelo vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Ermelo?

Als je container in de gemeente Ermelo niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Ermelo of met de afvalverwerker: Remondis

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Ermelo kun je dan contact opnemen met de gemeente Ermelo. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Remondis) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Ermelo?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Ermelo een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Ermelo als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Ermelo?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Ermelo: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Ermelo. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Ermelo”

 1. Geachte medewerkers,
  De afvalwijzer van de Gemeente Ermelo werkt niet ,het kent mijn adres niet Zandduin 26 of zelfde oude adres : Zeeweg 9-39 op naam van M.R.Dekkers.
  ik heb hier al over gebelden krijg dan advies om remondis te bellen, dus dat heb ik ook al gedaan,( dan moet u bij de gemeente Ermelo zijn) …. dus.

  1. Beste M.R. Dekkers,
   Kan het kloppen dat Zandduin 26 een recreatiepark betreft? Als ik in de afvalkalender Zeeweg 9 invoer, vind hij de afvalkalender overigens wel.

   U kunt het beste de gemeente Ermelo bellen of aan Remondis vragen wanneer zij op uw adres het afval ophalen.
   Mvg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *