Afvalkalender gemeente Etten-Leur

Afvalkalender gemeente Etten-Leur bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Etten-Leur? Op de afvalkalender van gemeente Etten-Leur vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Etten-Leur. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Etten-Leur wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Etten-Leur de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Etten-Leur.
Afvalkalender gemeente Etten-Leur

Afvalkalender Etten-Leur

Afvalkalender gemeente Etten-Leur bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Etten-Leur kunt vinden? De gemeente Etten-Leur ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 44,124 inwoners. De afvalkalender in gemeente Etten-Leur wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Etten-Leur.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Etten-Leur aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Etten-Leur (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Etten-Leur.

Over afval in de gemeente Etten-Leur

In de gemeente Etten-Leur wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 44,124 inwoners in de gemeente Etten-Leur bieden jaarlijks ongeveer 503 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 125 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 55 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Etten-Leur jaarlijks per persoon 19 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Etten-Leur. Daarvan biedt iedere persoon 23.3 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 18 kilo grof huishoudelijk afval en 102 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Etten-Leur gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Etten-Leur

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Etten-Leur bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Etten-Leur vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Etten-Leur

In de gemeente Etten-Leur betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Etten-Leur betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Etten-Leur is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €271.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €317.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Etten-Leur: €304.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Etten-Leur wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Etten-Leur.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Etten-Leur.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Etten-Leur

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Etten-Leur.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 125
Papier 55
Glas 19
PMD 23.3
Grof huishoudelijk Restafval 18
Fijn huishoudelijk Restafval 102

Afvalwijzer gemeente Etten-Leur

Afvalwijzer Etten-Leur bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Etten-Leur jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 503 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 44,124 inwoners van de gemeente Etten-Leur, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Etten-Leur

Etten-Leur is een diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Etten-Leur

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Etten-Leur brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Etten-Leur op onderstaand adres:
  • Milieustraat Etten-Leur, Verschuurweg 5, Etten-Leur

Container niet geleegd of extra laten legen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Etten-Leur

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Etten-Leur printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Etten-Leur printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Etten-Leur

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Etten-Leur

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Etten-Leur

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Etten-Leur in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Etten-Leur:
  • In de gemeente Etten-Leur wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 503 kilo huisvuil ingezameld door de 44,124 inwoners in Etten-Leur.
  • In de gemeente Etten-Leur wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Etten-Leur zijn €304,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Etten-Leur gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Etten-Leur?

De afvalkalender van de gemeente Etten-Leur vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Etten-Leur?

Als je container in de gemeente Etten-Leur niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Etten-Leur of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Etten-Leur kun je dan contact opnemen met de gemeente Etten-Leur. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Etten-Leur?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Etten-Leur een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Etten-Leur als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Etten-Leur?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Etten-Leur: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Etten-Leur. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

6 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Etten-Leur”

 1. Wij zitten weer met 3 volle GFT rolcontainers en zouden graag net als de vorige keer de rolcontainers van de Rozegaard weer laten ophalen aan de overkant van de Rozengaard 10.
  Reden is dat er door infrawerkzaamheden ons afvalpunt aan de Bootstraat niet toegankelijk is.
  Aub. datum en tijdgroep aangeven zodat wij de rolcontainers nier te vroeg op straat zetten.
  Met vriendelijke groet,
  Aanspreekpunt wooncomplex de Rozengaard
  Bas Mol

  1. Beste Bas Mol,

   In het postcodegebied 4871 XJ in Etten-Leur wordt het GFT-afval iedere woensdag opgehaald. De straat waar u nu uw GFT-container neer moet zetten heeft hoogstwaarschijnlijk dezelfde afvalkalender als uw eigen adres. Mocht er nog iets onduidelijk zijn dan kunt u het beste contact opnemen met afval3xbeter.

   Met vriendelijke groet.

 2. Ophalen GFT afval te Etten-Leur noord
  Wanneer word dat gedaan .
  Moet tijdelijk vanwege werkzaamheden aan de infrastructuur opgehaald worden aan de rozengaard tegen over Huis nummer 10

  1. Beste Bas Mol,

   Als het goed is wordt iedere woensdag het GFT-afval opgehaald in uw wijk met postcode 4871 XJ.
   Mocht het een week niet gebeuren, dan kunt u het beste contact opnemen met uw afvalverwerker.

   Met vriendelijke groet.

 3. Hoe komt het dat de GFT container in de Bernhardlaan 98 al bijna 14 dagen stuk is en nog steeds niet is gerepareerd. 23 gezinnen, waarvan de meeste bewoners ouder zijn dan 65/92 jaar.
  Deze mensen moeten met hun GFT mandje door de buurt gaan wandelen om het GFT ergens kwijt te kunnen.
  Graag zie ik dit probleem per omgaande opgelost anders meld ik het “elders” en hier wordt niemand wijzer van.

  Met vriendelijke groet Guido Voet, ADRES.

  1. Beste Guido Voet,

   Het is natuurlijk een kwalijke zaak als er zolang (ondergrondse) containers kapot zijn. Wij hebben hier alleen zelf niets mee te maken en kunnen hier ook niets aan doen.
   Om een melding te maken van een kapotte container in de gemeente Etten-Leur kunt u het beste via Deze link of via Dit telefoonnummer een melding maken van de kapotte container in Etten-Leur. Zij zullen het probleem voor u oplossen.

   Hopende u zo voldoende geïnformeerd te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *