Afvalkalender gemeente Geertruidenberg

Afvalkalender gemeente Geertruidenberg bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Geertruidenberg? Op de afvalkalender van gemeente Geertruidenberg vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Geertruidenberg. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Geertruidenberg wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Geertruidenberg de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Geertruidenberg.
Afvalkalender gemeente Geertruidenberg

Afvalkalender Geertruidenberg

Afvalkalender gemeente Geertruidenberg bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Geertruidenberg kunt vinden? De gemeente Geertruidenberg ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 21,951 inwoners. De afvalkalender in gemeente Geertruidenberg wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Geertruidenberg.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Geertruidenberg aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Geertruidenberg (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Geertruidenberg.

Over afval in de gemeente Geertruidenberg

In de gemeente Geertruidenberg wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 21,951 inwoners in de gemeente Geertruidenberg bieden jaarlijks ongeveer 490 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 107 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 55 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Geertruidenberg jaarlijks per persoon 26 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Geertruidenberg. Daarvan biedt iedere persoon 31.2 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 27 kilo grof huishoudelijk afval en 132 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Geertruidenberg gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Geertruidenberg

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Geertruidenberg bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Geertruidenberg vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Geertruidenberg

In de gemeente Geertruidenberg betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Geertruidenberg betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Geertruidenberg is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €187.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €263.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Geertruidenberg: €240.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Geertruidenberg wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Geertruidenberg.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Geertruidenberg.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Geertruidenberg

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Geertruidenberg.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 107
Papier 55
Glas 26
PMD 31.2
Grof huishoudelijk Restafval 27
Fijn huishoudelijk Restafval 132

Afvalwijzer gemeente Geertruidenberg

Afvalwijzer Geertruidenberg bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Geertruidenberg jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 490 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 21,951 inwoners van de gemeente Geertruidenberg, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Geertruidenberg

Geertruidenberg is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Geertruidenberg

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Geertruidenberg brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Geertruidenberg op onderstaand adres:
  • Milieustraat Geertruidenberg, Forellenweg 24A, 4941 SJ Raamsdonksveer

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Geertruidenberg

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Geertruidenberg printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Geertruidenberg printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Geertruidenberg

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Geertruidenberg

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Geertruidenberg

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Geertruidenberg in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Geertruidenberg:
  • In de gemeente Geertruidenberg wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 490 kilo huisvuil ingezameld door de 21,951 inwoners in Geertruidenberg.
  • In de gemeente Geertruidenberg wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Geertruidenberg zijn €240,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Geertruidenberg gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Geertruidenberg?

De afvalkalender van de gemeente Geertruidenberg vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Geertruidenberg?

Als je container in de gemeente Geertruidenberg niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Geertruidenberg of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Geertruidenberg kun je dan contact opnemen met de gemeente Geertruidenberg. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Geertruidenberg?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Geertruidenberg een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Geertruidenberg als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Geertruidenberg?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Geertruidenberg: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Geertruidenberg. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *