Afvalkalender gemeente Geldrop-Mierlo

Afvalkalender gemeente Geldrop-Mierlo bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Geldrop-Mierlo? Op de afvalkalender van gemeente Geldrop-Mierlo vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Geldrop-Mierlo. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Geldrop-Mierlo wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Geldrop-Mierlo de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Geldrop-Mierlo.
Afvalkalender gemeente Geldrop-Mierlo

Afvalkalender Geldrop-Mierlo

Afvalkalender gemeente Geldrop-Mierlo bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Geldrop-Mierlo kunt vinden? De gemeente Geldrop-Mierlo ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 40,163 inwoners. De afvalkalender in gemeente Geldrop-Mierlo wordt verzorgd door Cure. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Geldrop-Mierlo.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Geldrop-Mierlo aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Geldrop-Mierlo (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Geldrop-Mierlo.

Over afval in de gemeente Geldrop-Mierlo

In de gemeente Geldrop-Mierlo wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 40,163 inwoners in de gemeente Geldrop-Mierlo bieden jaarlijks ongeveer 544 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 79 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 64 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Geldrop-Mierlo jaarlijks per persoon 29 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Geldrop-Mierlo. Daarvan biedt iedere persoon 25.9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 37 kilo grof huishoudelijk afval en 117 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Geldrop-Mierlo gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Geldrop-Mierlo

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Geldrop-Mierlo bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Geldrop-Mierlo vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Geldrop-Mierlo

In de gemeente Geldrop-Mierlo betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Geldrop-Mierlo betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Geldrop-Mierlo is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €201.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €316.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Geldrop-Mierlo: €276.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Geldrop-Mierlo wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Geldrop-Mierlo.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Geldrop-Mierlo.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Geldrop-Mierlo

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Geldrop-Mierlo.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 79
Papier 64
Glas 29
PMD 25.9
Grof huishoudelijk Restafval 37
Fijn huishoudelijk Restafval 117

Afvalwijzer gemeente Geldrop-Mierlo

Afvalwijzer Geldrop-Mierlo bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Geldrop-Mierlo jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 544 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 40,163 inwoners van de gemeente Geldrop-Mierlo, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Geldrop-Mierlo

Geldrop-Mierlo is een diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Geldrop-Mierlo

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Geldrop-Mierlo brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Geldrop-Mierlo op onderstaand adres:
  • Milieustraat Geldrop, Industriepark 8, 5663 PG Geldrop

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Een volle container is natuurlijk iets waar niemand op staat te wachten. Daarom kun je bij de gemeente ook een extra leging van je container aanvragen. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden. Het is daarom verstandiger om je afval zelf naar de vuilstort of de milieustraat van jouw gemeente te brengen. Maak je gebruik van een ondergrondse container bij jou in de buurt? Als de ondergrondse container vol is dan kun je ook contact opnemen met jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Dit is gratis. Vind je jouw container te klein? Dan kun je contact opnemen met de gemeente om een aanvraag te doen voor een grotere container. Let op: het beleid hiervoor verschilt per gemeente. Je mag afval nooit zomaar naast de container zetten. Hier kun je een boete voor krijgen. Zwerfafval is natuurlijk iets wat niemand wil.

Papieren afvalkalender gemeente Geldrop-Mierlo

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Geldrop-Mierlo printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Cure.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Geldrop-Mierlo printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Geldrop-Mierlo

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Geldrop-Mierlo

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Geldrop-Mierlo

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Geldrop-Mierlo in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Geldrop-Mierlo:
  • In de gemeente Geldrop-Mierlo wordt de afvalkalender verzorgd door Cure.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 544 kilo huisvuil ingezameld door de 40,163 inwoners in Geldrop-Mierlo.
  • In de gemeente Geldrop-Mierlo wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Geldrop-Mierlo zijn €276,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Geldrop-Mierlo gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Geldrop-Mierlo?

De afvalkalender van de gemeente Geldrop-Mierlo vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Geldrop-Mierlo?

Als je container in de gemeente Geldrop-Mierlo niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Geldrop-Mierlo of met de afvalverwerker: Cure

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Geldrop-Mierlo kun je dan contact opnemen met de gemeente Geldrop-Mierlo. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Cure) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Geldrop-Mierlo?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Geldrop-Mierlo een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Geldrop-Mierlo als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Geldrop-Mierlo?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Geldrop-Mierlo: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Geldrop-Mierlo. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Eén gedachte over “Afvalkalender gemeente Geldrop-Mierlo”

 1. goedendag,volgens de kalender zou op woensdag 5 april de plastic zakken opgehaald [moeten]worden,maar deze zijn tot op heden nog steeds niet opgehaald,dit betreft postcode 5667 pn [huisnrs. 1-50,kievitstraat in Geldrop,graag zou ik van u vernemen waarom dit niet is gebeurd en wanneer dit wel gedaan word,in de rest van de wijk is het nml wel op die dag opgehaald? [heb er zelf niets bestaan maar is geen prettig gezicht om tegen de bergen zakken aan te kijken.

  mvg.a.billekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *