Afvalkalender gemeente Gemert-Bakel

Afvalkalender gemeente Gemert-Bakel bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Gemert-Bakel? Op de afvalkalender van gemeente Gemert-Bakel vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Gemert-Bakel. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Gemert-Bakel wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Gemert-Bakel de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Gemert-Bakel.
Afvalkalender gemeente Gemert-Bakel

Afvalkalender Gemert-Bakel

Afvalkalender gemeente Gemert-Bakel bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Gemert-Bakel kunt vinden? De gemeente Gemert-Bakel ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 31,078 inwoners. De afvalkalender in gemeente Gemert-Bakel wordt verzorgd door Blink. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Gemert-Bakel.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Gemert-Bakel aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Gemert-Bakel (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Gemert-Bakel.

Over afval in de gemeente Gemert-Bakel

In de gemeente Gemert-Bakel wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 31,078 inwoners in de gemeente Gemert-Bakel bieden jaarlijks ongeveer 561 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 167 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 70 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Gemert-Bakel jaarlijks per persoon 26 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Gemert-Bakel. Daarvan biedt iedere persoon 32.5 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 62 kilo grof huishoudelijk afval en 45 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Gemert-Bakel gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Gemert-Bakel

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Gemert-Bakel bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Gemert-Bakel vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Gemert-Bakel

In de gemeente Gemert-Bakel betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Gemert-Bakel betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Gemert-Bakel is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €204.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €249.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Gemert-Bakel: €234.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Gemert-Bakel wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Gemert-Bakel.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Gemert-Bakel.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Gemert-Bakel

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Gemert-Bakel.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 167
Papier 70
Glas 26
PMD 32.5
Grof huishoudelijk Restafval 62
Fijn huishoudelijk Restafval 45

Afvalwijzer gemeente Gemert-Bakel

Afvalwijzer Gemert-Bakel bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Gemert-Bakel jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 561 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 31,078 inwoners van de gemeente Gemert-Bakel, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Gemert-Bakel

Gemert-Bakel is een diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Gemert-Bakel

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Gemert-Bakel brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Gemert-Bakel op onderstaand adres:
  • Milieustraat Gemert, Rechteloop 7, 5422 VB Gemert

Volle kliko en extra laten legen?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Gemert-Bakel

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Gemert-Bakel printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Blink.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Gemert-Bakel printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Gemert-Bakel

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Gemert-Bakel

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Gemert-Bakel

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Gemert-Bakel in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Gemert-Bakel:
  • In de gemeente Gemert-Bakel wordt de afvalkalender verzorgd door Blink.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 561 kilo huisvuil ingezameld door de 31,078 inwoners in Gemert-Bakel.
  • In de gemeente Gemert-Bakel wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Gemert-Bakel zijn €234,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Gemert-Bakel gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Gemert-Bakel?

De afvalkalender van de gemeente Gemert-Bakel vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Gemert-Bakel?

Als je container in de gemeente Gemert-Bakel niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Gemert-Bakel of met de afvalverwerker: Blink

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Gemert-Bakel kun je dan contact opnemen met de gemeente Gemert-Bakel. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Blink) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Gemert-Bakel?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Gemert-Bakel een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Gemert-Bakel als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Gemert-Bakel?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Gemert-Bakel: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Gemert-Bakel. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *