Afvalkalender gemeente Gennep

Afvalkalender gemeente Gennep bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Gennep? Op de afvalkalender van gemeente Gennep vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Gennep. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Gennep wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Gennep de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Gennep.
Afvalkalender gemeente Gennep

Afvalkalender Gennep

Afvalkalender gemeente Gennep bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Gennep kunt vinden? De gemeente Gennep ligt in de provincie Limburg en heeft 17,221 inwoners. De afvalkalender in gemeente Gennep wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Gennep.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Gennep aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Gennep (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Gennep.

Over afval in de gemeente Gennep

In de gemeente Gennep wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 17,221 inwoners in de gemeente Gennep bieden jaarlijks ongeveer 605 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 63 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 84 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Gennep jaarlijks per persoon 29 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Gennep. Daarvan biedt iedere persoon 29.3 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 80 kilo grof huishoudelijk afval en 118 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Gennep gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Gennep

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Gennep bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Gennep vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Gennep

In de gemeente Gennep betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Gennep betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Gennep is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €172.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €245.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Gennep: €222.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Gennep wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Gennep.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Gennep.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Gennep

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Gennep.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 63
Papier 84
Glas 29
PMD 29.3
Grof huishoudelijk Restafval 80
Fijn huishoudelijk Restafval 118

Afvalwijzer gemeente Gennep

Afvalwijzer Gennep bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Gennep jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 605 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 17,221 inwoners van de gemeente Gennep, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Gennep

Gennep is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Gennep

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Gennep brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Gennep op onderstaand adres:
  • Milieustation Gennep, De Groote Heeze 33, 6598 AV Heijen

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Zit de ondergrondse container vol? Dit is erg vervelend. Vaak is het zo dat de container niet vol zit maar verstopt is geraakt doordat er iemand te grote stukken afval heeft afgestort. Hierdoor kan het lijken alsof de ondergrondse container vol zit. Op de ondergrondse container zit vaak een sticker met een telefoonnummer wat je kunt bellen. Je kunt dan een melding maken. Leg nooit afval naast de container. Want hierdoor kan het afval in de natuur rondslingeren en dan krijg je zwerfafval. Daarnaast staat er een boete op wanneer je het afval op een niet juiste manier afstort. Wil je jouw afval toch afstorten? Maak dan een online of telefonische afspraak met jouw gemeente of afvalverwerker. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het afval af te storten naar de milieustraat.  

Papieren afvalkalender gemeente Gennep

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Gennep printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Gennep printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Gennep

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Gennep

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Gennep

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Limburg

Woon jij in de provincie Limburg? Inwoners van de provincie Limburg hebben diverse mogelijkheden om hun afval weg te gooien. Zo werken sommige gemeenten met het DIFTAR systeem en andere werken met een vast tarief. DIFTAR staat voor gedifferentieerde tarieven, dit betekent kortweg; hoe meer afval je produceert hoe meer je betaalt. In de provincie Limburg wordt er nauw samengewerkt met de diverse gemeenten om een zo duurzaam mogelijk beleid te maken op afvalverwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op kosten van het afval. Door op een juiste manier jouw afval te scheiden beperk je de kosten voor het restafval. Denk hierbij aan het apart houden van plastic, glas en GFT afval. 

Afvalkalender Gennep in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Gennep:
  • In de gemeente Gennep wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 605 kilo huisvuil ingezameld door de 17,221 inwoners in Gennep.
  • In de gemeente Gennep wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Gennep zijn €222,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Gennep gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Gennep?

De afvalkalender van de gemeente Gennep vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Gennep?

Als je container in de gemeente Gennep niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Gennep of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Gennep kun je dan contact opnemen met de gemeente Gennep. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Gennep?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Gennep een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Gennep als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Gennep?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Gennep: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Gennep. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *