Afvalkalender gemeente Gilze en Rijen

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Gilze en Rijen bekijken? Gilze en Rijen ligt in de provincie  Noord-Brabant en heeft ongeveer 26.598 inwoners. Het afval in Gilze en Rijen wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Gilze en Rijen

In de gemeente Gilze en Rijen wordt ongeveer 549 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 87
Papier 60
Glas 21
PMD 25,8
Grof huishoudelijk Restafval 23
Fijn huishoudelijk Restafval 119

Afvalwijzer Gilze en Rijen 2021

Afvalwijzer Gilze en Rijen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Gilze en Rijen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Gilze en Rijen 2021

De afvalkalender van de gemeente Gilze en Rijen vind je op:

Milieustraat gemeente Gilze en Rijen

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Gilze en Rijen?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Gilze en Rijen. Het adres van de milieustraat Gilze en Rijen is
  • Milieustraat Gilze en Rijen, Parallelweg 36, 5121 LD Rijen

Grofvuil gemeente Gilze en Rijen

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Dan kun je dit naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. De actuele openingstijden vind je op de website van jouw gemeente. Ook aangepaste openingstijden rondom feestdagen staan hierop vermeld.

Afval ophaaldagen Gilze en Rijen rondom feestdagen

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Container ombouw

Wil je jouw containers wegwerken? Met een containerombouw kijk je nooit meer tegen de Kliko’s aan. Ook helpt een containerombouw tegen stankoverlast, houdt ongedierte ver weg en zorgt ervoor dat jouw Kliko’s niet nat worden. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Oud papier gemeente Gilze en Rijen

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.