Afvalkalender gemeente Gilze en Rijen

Afvalkalender gemeente Gilze en Rijen bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Gilze en Rijen? Op de afvalkalender van gemeente Gilze en Rijen vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Gilze en Rijen. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Gilze en Rijen wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Gilze en Rijen de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Gilze en Rijen.
Afvalkalender gemeente Gilze en Rijen

Afvalkalender Gilze en Rijen

Afvalkalender gemeente Gilze en Rijen bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Gilze en Rijen kunt vinden? De gemeente Gilze en Rijen ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 26,509 inwoners. De afvalkalender in gemeente Gilze en Rijen wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Gilze en Rijen.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Gilze en Rijen aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Gilze en Rijen (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Gilze en Rijen.

Over afval in de gemeente Gilze en Rijen

In de gemeente Gilze en Rijen wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 26,509 inwoners in de gemeente Gilze en Rijen bieden jaarlijks ongeveer 549 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 87 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 60 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Gilze en Rijen jaarlijks per persoon 21 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Gilze en Rijen. Daarvan biedt iedere persoon 25.8 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 23 kilo grof huishoudelijk afval en 119 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Gilze en Rijen gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Gilze en Rijen

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Gilze en Rijen bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Gilze en Rijen vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Gilze en Rijen

In de gemeente Gilze en Rijen betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Gilze en Rijen betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Gilze en Rijen is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €163.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €211.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Gilze en Rijen: €197.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Gilze en Rijen wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Gilze en Rijen.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Gilze en Rijen.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Gilze en Rijen

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Gilze en Rijen.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 87
Papier 60
Glas 21
PMD 25.8
Grof huishoudelijk Restafval 23
Fijn huishoudelijk Restafval 119

Afvalwijzer gemeente Gilze en Rijen

Afvalwijzer Gilze en Rijen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Gilze en Rijen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 549 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 26,509 inwoners van de gemeente Gilze en Rijen, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Gilze en Rijen

Gilze en Rijen is een diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Gilze en Rijen

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Gilze en Rijen brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Gilze en Rijen op onderstaand adres:
  • Milieustraat Gilze en Rijen, Parallelweg 36, 5121 LD Rijen

Container niet geleegd of extra laten legen?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Gilze en Rijen

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Gilze en Rijen printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Gilze en Rijen printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Gilze en Rijen

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Gilze en Rijen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Gilze en Rijen

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Gilze en Rijen in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Gilze en Rijen:
  • In de gemeente Gilze en Rijen wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 549 kilo huisvuil ingezameld door de 26,509 inwoners in Gilze en Rijen.
  • In de gemeente Gilze en Rijen wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Gilze en Rijen zijn €197,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Gilze en Rijen gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Gilze en Rijen?

De afvalkalender van de gemeente Gilze en Rijen vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Gilze en Rijen?

Als je container in de gemeente Gilze en Rijen niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Gilze en Rijen of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Gilze en Rijen kun je dan contact opnemen met de gemeente Gilze en Rijen. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Gilze en Rijen?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Gilze en Rijen een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Gilze en Rijen als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Gilze en Rijen?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Gilze en Rijen: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Gilze en Rijen. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *