Afvalkalender gemeente Goeree-Overflakkee

Afvalkalender gemeente Goeree-Overflakkee bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Goeree-Overflakkee? Op de afvalkalender van gemeente Goeree-Overflakkee vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Goeree-Overflakkee. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Goeree-Overflakkee wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Goeree-Overflakkee de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Goeree-Overflakkee.
Afvalkalender gemeente Goeree-Overflakkee

Afvalkalender Goeree-Overflakkee

Afvalkalender gemeente Goeree-Overflakkee bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Goeree-Overflakkee kunt vinden? De gemeente Goeree-Overflakkee ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft 51,054 inwoners. De afvalkalender in gemeente Goeree-Overflakkee wordt verzorgd door Renewi. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Goeree-Overflakkee.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Goeree-Overflakkee aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Goeree-Overflakkee (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Over afval in de gemeente Goeree-Overflakkee

In de gemeente Goeree-Overflakkee wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 51,054 inwoners in de gemeente Goeree-Overflakkee bieden jaarlijks ongeveer 663 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 116 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 57 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Goeree-Overflakkee jaarlijks per persoon 19 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Goeree-Overflakkee. Daarvan biedt iedere persoon 9.2 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 39 kilo grof huishoudelijk afval en 229 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Goeree-Overflakkee gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Goeree-Overflakkee

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Goeree-Overflakkee bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Goeree-Overflakkee vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Goeree-Overflakkee

In de gemeente Goeree-Overflakkee betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Goeree-Overflakkee betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Goeree-Overflakkee is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €253.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €344.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Goeree-Overflakkee: €316.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Goeree-Overflakkee wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Goeree-Overflakkee.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Goeree-Overflakkee.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Goeree-Overflakkee

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Goeree-Overflakkee.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 116
Papier 57
Glas 19
PMD 9.2
Grof huishoudelijk Restafval 39
Fijn huishoudelijk Restafval 229

Afvalwijzer gemeente Goeree-Overflakkee

Afvalwijzer Goeree-Overflakkee bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Goeree-Overflakkee jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 663 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 51,054 inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee is een diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Goeree-Overflakkee

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Goeree-Overflakkee brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Goeree-Overflakkee op onderstaand adres:
  • Milieustraat Middelharnis, Johannispolderseweg 19, 3241 LZ Middelharnis

Niet geleegd, extra container of container vol?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Goeree-Overflakkee

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Goeree-Overflakkee printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Renewi.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Goeree-Overflakkee printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Goeree-Overflakkee

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Goeree-Overflakkee

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Goeree-Overflakkee

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Zuid-Holland

Binnen de provincie Zuid-Holland zijn er diverse duurzame initiatieven die zich richten op het reduceren van afval, recycling, hergebruik en afvalverbranding. De gemeente informeert haar inwoners hierover middels de afvalkalender. Zo wordt er nauw samengewerkt met de lokale gemeenten en bedrijven om op een duurzame wijze het afval af te kunnen voeren. Ook zijn er diverse initiatieven waarbij de afvalverwerking wordt gebruikt voor energieopwekking. In Nederland produceren we jaarlijks per persoon ongeveer 490 kg afval per jaar.  Ongeveer een half % van al dit afval kan niet worden gescheiden, gerecycled of worden verbrand. Dit afval belandt dan op de stortplaats. Er zijn in de provincie Zuid-Holland elf stortplaatsen. De provincie houdt toezicht op de nazorg van afval en baggerstortplaatsen. Zij zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van nadelige effecten aan het milieu. 

Afvalkalender Goeree-Overflakkee in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Goeree-Overflakkee:
  • In de gemeente Goeree-Overflakkee wordt de afvalkalender verzorgd door Renewi.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 663 kilo huisvuil ingezameld door de 51,054 inwoners in Goeree-Overflakkee.
  • In de gemeente Goeree-Overflakkee wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Goeree-Overflakkee zijn €316,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Goeree-Overflakkee gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Goeree-Overflakkee?

De afvalkalender van de gemeente Goeree-Overflakkee vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Goeree-Overflakkee?

Als je container in de gemeente Goeree-Overflakkee niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Goeree-Overflakkee of met de afvalverwerker: Renewi

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Goeree-Overflakkee kun je dan contact opnemen met de gemeente Goeree-Overflakkee. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Renewi) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Goeree-Overflakkee?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Goeree-Overflakkee een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Goeree-Overflakkee als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Goeree-Overflakkee?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Goeree-Overflakkee: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Goeree-Overflakkee. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *