Afvalkalender gemeente Gooise Meren

Afvalkalender gemeente Gooise Meren bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Gooise Meren? Op de afvalkalender van gemeente Gooise Meren vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Gooise Meren. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Gooise Meren wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Gooise Meren de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Gooise Meren.
Afvalkalender gemeente Gooise Meren

Afvalkalender Gooise Meren

Afvalkalender gemeente Gooise Meren bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Gooise Meren kunt vinden? De gemeente Gooise Meren ligt in de provincie Noord-Holland en heeft 58,885 inwoners. De afvalkalender in gemeente Gooise Meren wordt verzorgd door GAD. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Gooise Meren.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Gooise Meren aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Gooise Meren (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Gooise Meren.

Over afval in de gemeente Gooise Meren

In de gemeente Gooise Meren wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 58,885 inwoners in de gemeente Gooise Meren bieden jaarlijks ongeveer 510 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 108 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 49 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Gooise Meren jaarlijks per persoon 27 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Gooise Meren. Daarvan biedt iedere persoon 20.8 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 25 kilo grof huishoudelijk afval en 170 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Gooise Meren gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Gooise Meren

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Gooise Meren bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Gooise Meren vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Gooise Meren

In de gemeente Gooise Meren betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Gooise Meren betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Gooise Meren is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €230.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €362.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Gooise Meren: €308.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Gooise Meren wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Gooise Meren.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Gooise Meren.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Gooise Meren

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Gooise Meren.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 108
Papier 49
Glas 27
PMD 20.8
Grof huishoudelijk Restafval 25
Fijn huishoudelijk Restafval 170

Afvalwijzer gemeente Gooise Meren

Afvalwijzer Gooise Meren bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Gooise Meren jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 510 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 58,885 inwoners van de gemeente Gooise Meren, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Gooise Meren

Gooise Meren is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Gooise Meren

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Gooise Meren brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Gooise Meren op onderstaand adres:
  • Bussum: De Nieuwe Vaart 2 | Hilversum: Nieuwe Crailoseweg 6a |Huizen: Ambachtsweg 13 | Weesp: Nijverheidslaan 1c

Container vol? Extra lediging aanvragen?

Een volle container is natuurlijk iets waar niemand op staat te wachten. Daarom kun je bij de gemeente ook een extra leging van je container aanvragen. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden. Het is daarom verstandiger om je afval zelf naar de vuilstort of de milieustraat van jouw gemeente te brengen. Maak je gebruik van een ondergrondse container bij jou in de buurt? Als de ondergrondse container vol is dan kun je ook contact opnemen met jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Dit is gratis. Vind je jouw container te klein? Dan kun je contact opnemen met de gemeente om een aanvraag te doen voor een grotere container. Let op: het beleid hiervoor verschilt per gemeente. Je mag afval nooit zomaar naast de container zetten. Hier kun je een boete voor krijgen. Zwerfafval is natuurlijk iets wat niemand wil.

Papieren afvalkalender gemeente Gooise Meren

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Gooise Meren printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van GAD.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Gooise Meren printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Gooise Meren

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Gooise Meren

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Gooise Meren

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland wordt er samengewerkt met de gemeenten om een goed beleid te voeren rondom afvalverwerking. In principe ligt de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van huishoudelijk afval bij de gemeenten. Zij vertrekken jaarlijks de afvalkalender. Maar in de provincie worden de (milieu)vergunningen verstrekt en gekeken naar een goed en duurzaam beleid. In Nederland wordt op dit moment ca 60% van al het afval gescheiden. De doelstelling is om dit uit te breiden naar 75%.  Op deze manier belandt er minder afval op de stortplaats. Want het afval dat niet gescheiden, verbrand of gerecycled kan worden belandt op een stortplaats binnen de provincie. In de provincie Noord-Holland zijn nog drie actieve stortplaatsen en een baggerstortplaats. Daarnaast zijn er nog drie oude stortplaatsen welke nog een milieuvergunning hebben. Op deze plaatsen wordt het afval op een verantwoorde en zo duurzaam mogelijke manier opgeslagen. 

Afvalkalender Gooise Meren in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Gooise Meren:
  • In de gemeente Gooise Meren wordt de afvalkalender verzorgd door GAD.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 510 kilo huisvuil ingezameld door de 58,885 inwoners in Gooise Meren.
  • In de gemeente Gooise Meren wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Gooise Meren zijn €308,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Gooise Meren gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Gooise Meren?

De afvalkalender van de gemeente Gooise Meren vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Gooise Meren?

Als je container in de gemeente Gooise Meren niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Gooise Meren of met de afvalverwerker: GAD

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Gooise Meren kun je dan contact opnemen met de gemeente Gooise Meren. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (GAD) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Gooise Meren?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Gooise Meren een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Gooise Meren als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Gooise Meren?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Gooise Meren: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Gooise Meren. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Gooise Meren”

  1. Beste J.W. Smits,

   Je kunt de afvalkalender op de volgende manier printen:
   1. Ga naar de website van de afvalkalender van Gooise Meren / Muiden.
   2. Log in met jouw postcode + adres.
   3. Ga naar de afvalkalender.
   4. Open de afvalkalender als PDF (zie afbeelding 1).
   5. Je kunt de afvalkalender Gooise Meren nu printen (zie afbeelding 2).

   Nu kun je de afvalkalender printen. Mocht je nog vragen hebben, dan horen we dit graag.

   Mvg.

   Afvalkalender Gooise Meren downloaden
   Afvalkalender Gooise Meren printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *