Afvalkalender gemeente Gouda

Afvalkalender gemeente Gouda bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Gouda? Op de afvalkalender van gemeente Gouda vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Gouda. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Gouda wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Gouda de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Gouda.
Afvalkalender gemeente Gouda

Afvalkalender Gouda

Afvalkalender gemeente Gouda bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Gouda kunt vinden? De gemeente Gouda ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft 74,165 inwoners. De afvalkalender in gemeente Gouda wordt verzorgd door Cyclus. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Gouda.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Gouda aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Gouda (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Gouda.

Over afval in de gemeente Gouda

In de gemeente Gouda wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 74,165 inwoners in de gemeente Gouda bieden jaarlijks ongeveer 418 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 88 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 53 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Gouda jaarlijks per persoon 24 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Gouda. Daarvan biedt iedere persoon 28.9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 30 kilo grof huishoudelijk afval en 104 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Gouda gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Gouda

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Gouda bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Gouda vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Gouda

In de gemeente Gouda betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Gouda betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Gouda is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €294.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €338.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Gouda: €321.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Gouda wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Gouda.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Gouda.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Gouda

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Gouda.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 88
Papier 53
Glas 24
PMD 28.9
Grof huishoudelijk Restafval 30
Fijn huishoudelijk Restafval 104

Afvalwijzer gemeente Gouda

Afvalwijzer Gouda bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Gouda jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 418 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 74,165 inwoners van de gemeente Gouda, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Gouda

Gouda is een diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Gouda

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Gouda brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Gouda op onderstaand adres:
  • Afvalbrengstation Gouda, Goudkade 25, 2802 AA Gouda

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Zit de ondergrondse container vol? Dit is erg vervelend. Vaak is het zo dat de container niet vol zit maar verstopt is geraakt doordat er iemand te grote stukken afval heeft afgestort. Hierdoor kan het lijken alsof de ondergrondse container vol zit. Op de ondergrondse container zit vaak een sticker met een telefoonnummer wat je kunt bellen. Je kunt dan een melding maken. Leg nooit afval naast de container. Want hierdoor kan het afval in de natuur rondslingeren en dan krijg je zwerfafval. Daarnaast staat er een boete op wanneer je het afval op een niet juiste manier afstort. Wil je jouw afval toch afstorten? Maak dan een online of telefonische afspraak met jouw gemeente of afvalverwerker. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het afval af te storten naar de milieustraat.  

Papieren afvalkalender gemeente Gouda

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Gouda printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Cyclus.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Gouda printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Gouda

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Gouda

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Gouda

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen. Oud papier wordt verwerkt door een speciale afvalverwerker. Zij maken “pulp” van oud papier en karton. Van dit pulp worden vervolgens weer nieuwe producten gemaakt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tissues en verpakkingsmateriaal voor alledaagse producten. Hierom wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Jij kunt hieraan jouw steentje bijdragen. Door het apart te houden van papier en dit op de juiste plaatsen in televeren. Op de site van jouw gemeente of afvalverwerker kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.

Afvalbeleid in de provincie Zuid-Holland

Binnen de provincie Zuid-Holland zijn er diverse duurzame initiatieven die zich richten op het reduceren van afval, recycling, hergebruik en afvalverbranding. De gemeente informeert haar inwoners hierover middels de afvalkalender. Zo wordt er nauw samengewerkt met de lokale gemeenten en bedrijven om op een duurzame wijze het afval af te kunnen voeren. Ook zijn er diverse initiatieven waarbij de afvalverwerking wordt gebruikt voor energieopwekking. In Nederland produceren we jaarlijks per persoon ongeveer 490 kg afval per jaar.  Ongeveer een half % van al dit afval kan niet worden gescheiden, gerecycled of worden verbrand. Dit afval belandt dan op de stortplaats. Er zijn in de provincie Zuid-Holland elf stortplaatsen. De provincie houdt toezicht op de nazorg van afval en baggerstortplaatsen. Zij zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van nadelige effecten aan het milieu. 

Afvalkalender Gouda in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Gouda:
  • In de gemeente Gouda wordt de afvalkalender verzorgd door Cyclus.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 418 kilo huisvuil ingezameld door de 74,165 inwoners in Gouda.
  • In de gemeente Gouda wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Gouda zijn €321,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Gouda gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Gouda?

De afvalkalender van de gemeente Gouda vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Gouda?

Als je container in de gemeente Gouda niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Gouda of met de afvalverwerker: Cyclus

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Gouda kun je dan contact opnemen met de gemeente Gouda. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Cyclus) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Gouda?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Gouda een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Gouda als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Gouda?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Gouda: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Gouda. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *