Afvalkalender gemeente Gouda

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Gouda bekijken? Gouda ligt in de provincie  Zuid-Holland en heeft ongeveer 73.485 inwoners. Het afval in Gouda wordt verzorgd door Cyclus.

Afvalkalender gemeente Gouda

In de gemeente Gouda wordt ongeveer 418 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 88
Papier 53
Glas 24
PMD 28,9
Grof huishoudelijk Restafval 30
Fijn huishoudelijk Restafval 104

Afvalwijzer Gouda 2022

Afvalwijzer Gouda bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Gouda jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Gouda 2022

De afvalkalender van de gemeente Gouda vind je op:

Milieustraat gemeente Gouda

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Gouda?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Gouda. Het adres van de milieustraat Gouda is
  • Afvalbrengstation Gouda, Goudkade 25, 2802 AA Gouda

Grofvuil gemeente Gouda

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Dan kun je dit naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. De actuele openingstijden vind je op de website van jouw gemeente. Ook aangepaste openingstijden rondom feestdagen staan hierop vermeld.

Afval ophaaldagen Gouda rondom feestdagen

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Container ombouw

Wil je jouw containers wegwerken? Met een containerombouw kijk je nooit meer tegen de Kliko’s aan. Ook helpt een containerombouw tegen stankoverlast, houdt ongedierte ver weg en zorgt ervoor dat jouw Kliko’s niet nat worden. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Oud papier gemeente Gouda

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak.