Afvalkalender gemeente Gulpen-Wittem

Afvalkalender gemeente Gulpen-Wittem bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Gulpen-Wittem? Op de afvalkalender van gemeente Gulpen-Wittem vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Gulpen-Wittem. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Gulpen-Wittem wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Gulpen-Wittem de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Gulpen-Wittem.
Afvalkalender gemeente Gulpen-Wittem

Afvalkalender Gulpen-Wittem

Afvalkalender gemeente Gulpen-Wittem bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Gulpen-Wittem kunt vinden? De gemeente Gulpen-Wittem ligt in de provincie Limburg en heeft 14,162 inwoners. De afvalkalender in gemeente Gulpen-Wittem wordt verzorgd door Rd4. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Gulpen-Wittem.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Gulpen-Wittem aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Gulpen-Wittem (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Gulpen-Wittem.

Over afval in de gemeente Gulpen-Wittem

In de gemeente Gulpen-Wittem wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 14,162 inwoners in de gemeente Gulpen-Wittem bieden jaarlijks ongeveer 515 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 172 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 71 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Gulpen-Wittem jaarlijks per persoon 29 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Gulpen-Wittem. Daarvan biedt iedere persoon 32.5 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 17 kilo grof huishoudelijk afval en 90 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Gulpen-Wittem gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Gulpen-Wittem

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Gulpen-Wittem bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Gulpen-Wittem vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Gulpen-Wittem

In de gemeente Gulpen-Wittem betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Gulpen-Wittem betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Gulpen-Wittem is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €199.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €333.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Gulpen-Wittem: €290.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Gulpen-Wittem wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Gulpen-Wittem.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Gulpen-Wittem.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Gulpen-Wittem

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Gulpen-Wittem.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 172
Papier 71
Glas 29
PMD 32.5
Grof huishoudelijk Restafval 17
Fijn huishoudelijk Restafval 90

Afvalwijzer gemeente Gulpen-Wittem

Afvalwijzer Gulpen-Wittem bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Gulpen-Wittem jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 515 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 14,162 inwoners van de gemeente Gulpen-Wittem, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Gulpen-Wittem

Gulpen-Wittem is een diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Gulpen-Wittem

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Gulpen-Wittem brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Gulpen-Wittem op onderstaand adres:
  • Milieupark Margraten, Aan de Fremme 25, 6269 BK Margraten

Niet geleegd, extra container of container vol?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Gulpen-Wittem

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Gulpen-Wittem printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Rd4.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Gulpen-Wittem printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Gulpen-Wittem

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Gulpen-Wittem

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Gulpen-Wittem

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Limburg

Woon jij in de provincie Limburg? Inwoners van de provincie Limburg hebben diverse mogelijkheden om hun afval weg te gooien. Zo werken sommige gemeenten met het DIFTAR systeem en andere werken met een vast tarief. DIFTAR staat voor gedifferentieerde tarieven, dit betekent kortweg; hoe meer afval je produceert hoe meer je betaalt. In de provincie Limburg wordt er nauw samengewerkt met de diverse gemeenten om een zo duurzaam mogelijk beleid te maken op afvalverwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op kosten van het afval. Door op een juiste manier jouw afval te scheiden beperk je de kosten voor het restafval. Denk hierbij aan het apart houden van plastic, glas en GFT afval. 

Afvalkalender Gulpen-Wittem in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Gulpen-Wittem:
  • In de gemeente Gulpen-Wittem wordt de afvalkalender verzorgd door Rd4.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 515 kilo huisvuil ingezameld door de 14,162 inwoners in Gulpen-Wittem.
  • In de gemeente Gulpen-Wittem wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Gulpen-Wittem zijn €290,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Gulpen-Wittem gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Gulpen-Wittem?

De afvalkalender van de gemeente Gulpen-Wittem vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Gulpen-Wittem?

Als je container in de gemeente Gulpen-Wittem niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Gulpen-Wittem of met de afvalverwerker: Rd4

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Gulpen-Wittem kun je dan contact opnemen met de gemeente Gulpen-Wittem. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Rd4) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Gulpen-Wittem?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Gulpen-Wittem een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Gulpen-Wittem als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Gulpen-Wittem?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Gulpen-Wittem: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Gulpen-Wittem. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *