Afvalkalender gemeente Haaksbergen

Afvalkalender gemeente Haaksbergen bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Haaksbergen? Op de afvalkalender van gemeente Haaksbergen vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Haaksbergen. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Haaksbergen wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Haaksbergen de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Haaksbergen.
Afvalkalender gemeente Haaksbergen

Afvalkalender Haaksbergen

Afvalkalender gemeente Haaksbergen bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Haaksbergen kunt vinden? De gemeente Haaksbergen ligt in de provincie Overijssel en heeft 24,278 inwoners. De afvalkalender in gemeente Haaksbergen wordt verzorgd door Twente Milieu. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Haaksbergen.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Haaksbergen aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Haaksbergen (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Haaksbergen.

Over afval in de gemeente Haaksbergen

In de gemeente Haaksbergen wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 24,278 inwoners in de gemeente Haaksbergen bieden jaarlijks ongeveer 585 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 135 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 55 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Haaksbergen jaarlijks per persoon 25 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Haaksbergen. Daarvan biedt iedere persoon 41 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 25 kilo grof huishoudelijk afval en 137 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Haaksbergen gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Haaksbergen

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Haaksbergen bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Haaksbergen vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Haaksbergen

In de gemeente Haaksbergen betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Haaksbergen betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Haaksbergen is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €217.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €277.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Haaksbergen: €260.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Haaksbergen wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Haaksbergen.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Haaksbergen.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Haaksbergen

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Haaksbergen.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 135
Papier 55
Glas 25
PMD 41
Grof huishoudelijk Restafval 25
Fijn huishoudelijk Restafval 137

Afvalwijzer gemeente Haaksbergen

Afvalwijzer Haaksbergen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Haaksbergen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 585 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 24,278 inwoners van de gemeente Haaksbergen, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Haaksbergen

Haaksbergen is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Haaksbergen

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Haaksbergen brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Haaksbergen op onderstaand adres:
  • Afvalbrengpunt Haaksbergen, Industriestraat 18-28, 7482 EZ Haaksbergen

Container vol? Extra lediging aanvragen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Haaksbergen

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Haaksbergen printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Twente Milieu.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Haaksbergen printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Haaksbergen

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Haaksbergen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Haaksbergen

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Overijssel

In de provincie Overijssel wordt er op verschillende manieren gewerkt aan afvalreductie. Zo werken de gemeenten nauw samen met elkaar om inwoners en bedrijven te informeren over de impact van afvalproductie. Daarnaast is er een initiatief in het leven geroepen om het zwervend afval aan te pakken. Een van de maatregelen is het opzetten van een zwerfafval campagne. Hierbij wordt er samengewerkt met gemeenten, bedrijven en vrijwilligers om zwervend afval op te ruimen en inwoners bewust te maken van het belang van afvalvermindering. Er zijn ook initiatieven genomen om inwoners te stimuleren om afval te scheiden. Zo bieden gemeenten in de provincie Overijssel inzamelpunten voor recycling van afvalsoorten zoals papier, plastic, metalen en glas. Het beleid van de provincie lijkt haar vruchten af te werpen. De doelstelling van het Nederlandse rijk is om in 2030 75% van het afval te scheiden, provincie Overijssel is al goed op weg met 74%. 

Afvalkalender Haaksbergen in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Haaksbergen:
  • In de gemeente Haaksbergen wordt de afvalkalender verzorgd door Twente Milieu.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 585 kilo huisvuil ingezameld door de 24,278 inwoners in Haaksbergen.
  • In de gemeente Haaksbergen wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Haaksbergen zijn €260,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Haaksbergen gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Haaksbergen?

De afvalkalender van de gemeente Haaksbergen vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Haaksbergen?

Als je container in de gemeente Haaksbergen niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Haaksbergen of met de afvalverwerker: Twente Milieu

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Haaksbergen kun je dan contact opnemen met de gemeente Haaksbergen. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Twente Milieu) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Haaksbergen?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Haaksbergen een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Haaksbergen als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Haaksbergen?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Haaksbergen: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Haaksbergen. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *