Afvalkalender Gemeente Haarlem

Ben je op zoek naar de afvalkalender van de gemeente Haarlem? De afvalkalender voor de gemeente Haarlem wordt verzorgd door Spaarnelanden. Spaarnelanden heeft een afvalwijzer afvaldata op je mobiel te bekijken. Hieronder zie je een overzicht van de ophaaldata op basis van jouw postcode en huisnummer.

Afvalkalender gemeente Haarlem

Afvalkalender gemeente haarlem

Het bedrijf Spaarnelanden verzorgt het ophalen van het afval in Haarlem. Daarnaast ondersteunen ze de gemeente Haarlem met diverse andere taken zoals parkeermanagement en openbare ruimte. Je kan hierbij denken aan de tuinen van scholen, speeltuinen en zout strooien als het vriest. Ook bij landelijke feestdagen en evenementen wordt Spaarnelanden ingezet.

Afvalkalender Haarlem 2022

Op de inzamelkalender van de gemeente Haarlem kan je zien op welke dag de container geleegd wordt. Zorg ervoor dat je kliko tijdig aan de weg staat zodat je zeker weet dat hij wordt geleegd. Voer je gegevens in en zie de exacte datums inclusief een downloadbare jaarkalender. Daarnaast geeft de gemeente Haarlem informatie over verschillende soorten afval die opgehaald worden. De gemeente Haarlem heeft naast afvalbakken ook ondergrondse containers en grof vuil plekken. Op de Spaarnelanden omgeving is dit allemaal terug te vinden.

Bekijk hier de afvalkalender Haarlem 2022 van Spaarnelanden.

Afvalkalender gemeente Haarlem – Afval scheiden

Steeds meer afval wordt gescheiden opgehaald. Ook komen er steeds meer verzamelcontainers om afval gescheiden in te leveren. Op deze manier kunnen we steeds meer afval recyclen en gebruiken om nieuwe producten te maken. Het scheiden van afval begint al in huis. Om jouw afval zo goed mogelijk te scheiden zijn er verschillende afvalscheidingsprullenbakken. Deze afvalbakken met meerdere vakken kun je gebruiken om bijvoorbeeld plastic, papier, GFT-afval of restafval gescheiden in te zamelen. Zo draag ook jij je steentje bij aan een beter milieu!

Milieustraat Haarlem

Bij de milieustraat Spaarnelanden in Haarlem kun je terecht voor al jouw afval wat niet in de minicontainers/kliko past, of wat je niet in de ondergrondse container kwijt kunt. Ook voor bijzondere afvalsoorten kun je bij het milieuplein in Haarlem terecht. Soms is het wegbrengen van grofvuil in Haarlem gratis, soms moet je hiervoor betalen. Op de website van de gemeente kun je hier alle actuele informatie over vinden. Het milieuplein Spaarnelanden in Haarlem bevindt zich op:

  • Ingenieur Lelyweg 51
  • 2031 CD
  • Haarlem