Afvalkalender gemeente Haarlem

Afvalkalender gemeente Haarlem bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Haarlem? Op de afvalkalender van gemeente Haarlem vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Haarlem. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Haarlem wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Haarlem de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Haarlem.
Afvalkalender gemeente Haarlem

Afvalkalender Haarlem

Afvalkalender gemeente Haarlem bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Haarlem kunt vinden? De gemeente Haarlem ligt in de provincie Noord-Holland en heeft 162,914 inwoners. De afvalkalender in gemeente Haarlem wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Haarlem.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Haarlem aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Haarlem (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Haarlem.

Over afval in de gemeente Haarlem

In de gemeente Haarlem wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 162,914 inwoners in de gemeente Haarlem bieden jaarlijks ongeveer 440 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 43 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 39 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Haarlem jaarlijks per persoon 23 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Haarlem. Daarvan biedt iedere persoon 14 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 28 kilo grof huishoudelijk afval en 228 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Haarlem gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Haarlem

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Haarlem bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Haarlem vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Haarlem

In de gemeente Haarlem betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Haarlem betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Haarlem is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €270.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €412.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Haarlem: €347.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Haarlem wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Haarlem.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Haarlem.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Haarlem

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Haarlem.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 43
Papier 39
Glas 23
PMD 14
Grof huishoudelijk Restafval 28
Fijn huishoudelijk Restafval 228

Afvalwijzer gemeente Haarlem

Afvalwijzer Haarlem bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Haarlem jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 440 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 162,914 inwoners van de gemeente Haarlem, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Haarlem

Haarlem is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Haarlem

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Haarlem brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Haarlem op onderstaand adres:
  • Milieuplein Haarlem – Spaarnelanden nv, Ingenieur Lelyweg 51, 2031 CD Haarlem

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Haarlem

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Haarlem printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Haarlem printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Haarlem

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Haarlem

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in Haarlem

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland wordt er samengewerkt met de gemeenten om een goed beleid te voeren rondom afvalverwerking. In principe ligt de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van huishoudelijk afval bij de gemeenten. Zij vertrekken jaarlijks de afvalkalender. Maar in de provincie worden de (milieu)vergunningen verstrekt en gekeken naar een goed en duurzaam beleid. In Nederland wordt op dit moment ca 60% van al het afval gescheiden. De doelstelling is om dit uit te breiden naar 75%.  Op deze manier belandt er minder afval op de stortplaats. Want het afval dat niet gescheiden, verbrand of gerecycled kan worden belandt op een stortplaats binnen de provincie. In de provincie Noord-Holland zijn nog drie actieve stortplaatsen en een baggerstortplaats. Daarnaast zijn er nog drie oude stortplaatsen welke nog een milieuvergunning hebben. Op deze plaatsen wordt het afval op een verantwoorde en zo duurzaam mogelijke manier opgeslagen. 

Afvalkalender Haarlem in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Haarlem:
  • In de gemeente Haarlem wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 440 kilo huisvuil ingezameld door de 162,914 inwoners in Haarlem.
  • In de gemeente Haarlem wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Haarlem zijn €347,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Haarlem gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Haarlem?

De afvalkalender van de gemeente Haarlem vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Haarlem?

Als je container in de gemeente Haarlem niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Haarlem of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Haarlem kun je dan contact opnemen met de gemeente Haarlem. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Haarlem?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Haarlem een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Haarlem als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Haarlem?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Haarlem: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Haarlem. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *