Afvalkalender gemeente Haarlemmermeer

Afvalkalender gemeente Haarlemmermeer bekijken? De gemeente Haarlemmermeer ligt in de provincie Noord-Holland en heeft ongeveer 160.000 inwoners. De grootste plaats in de gemeente is Hoofddorp. Daarnaast valt Schiphol onder de gemeente Haarlemmermeer. De afvalinzameling in de gemeente Haarlemmermeer wordt verzorgd door afvalbedrijf Meerlanden. In de gemeente Haarlemmermeer wordt gewerkt met een grijze- en een groene afvalbak. Het overige afval (zoals oud papier, plastic en glas) kun je op verschillende plekken in de buurt wegbrengen. Deze zogeheten brengparkjes zijn vaak te vinden in de buurt van winkelcentra.

Afvalkalender gemeente Haarlemmermeer

Afvalkalender gemeente Haarlemmermeer

Wanneer moet de container aan de weg? Dat is misschien wel één van de meest gehoorde vragen als het om afval gaat. In de gemeente Haarlemmermeer is dat niet anders. Daarom kun je op de afvalkalender hieronder eenvoudig zien welke container er deze week aan de weg moet. Vul een je postcode en huisnummer in en klik vervolgens op “oke”. Je krijgt dan direct jouw persoonlijke afvalkalender te zien voor jouw adres.

Bekijk hier de inzamelkalender Haarlemmermeer 2022 van Meerlanden.

Afvalkalender Haarlemmermeer 2022: Afval scheiden

Omdat in de gemeente Haarlemmermeer gewerkt wordt met meerdere containers voor verschillenden soorten afval, krijg jij ook met steeds meer minicontainers te maken. Deze afvalsoorten worden gescheiden ingezameld omdat ze eenvoudig kunnen worden gerecycled. Door te recyclen heb je voor nieuwe producten geen nieuwe grondstoffen nodig. Het scheiden van afval begint al binnenshuis. Om ook in jouw huis je afval goed te kunnen scheiden zijn er verschillende soorten afvalscheiders. Meer weten?

Afvalkalender Meerlanden App

Wil je liever niet steeds de afvalkalender op je computer bekijken? Dan kun je de de Meerlanden App downloaden voor tablet of mobiel. Deze is te vinden onder de naam Afvalkalender Meerlanden in de Google Play Store (Android) of in de App Store (IOS). Naast de afvalkalender vind je in de App handige informatie over afvalstromen. 

Afvalkalender gemeente Haarlemmermeer – De milieustraat

Heb je veel afval en wil je dit graag meteen wegbrengen? Dan kun je dit doen bij één van de drie milieustraten in Haarlemmermeer. Houd er rekening mee dat het in het weekend vaak drukker is dan door de weeks. Heb je de mogelijkheid om doordeweeks te gaan, maak hier dan gebruik van. Ook is het handig om het afval thuis al te soorten per afvalsoort.

De adressen van de milieustraten in de gemeente Haarlemmermeer zijn:

Milieustraat Rijsenhout

  • Aarbergerweg 41
  • 1435 CA
  • Rijsenhout

Milieustraat Heemstede

  • Cruqiusweg 47
  • 2102 LS
  • Heemstede

Milieuplein Haarlem (voor inwoners van de voormalige gemeentes Haarlemmerliede en Spaarnwoude)

  • Lelyweg 51
  • 2031 CD
  • Haarlem