Afvalkalender gemeente Haarlemmermeer

Afvalkalender gemeente Haarlemmermeer bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Haarlemmermeer? Op de afvalkalender van gemeente Haarlemmermeer vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Haarlemmermeer. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Haarlemmermeer wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Haarlemmermeer de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Haarlemmermeer.
Afvalkalender gemeente Haarlemmermeer

Afvalkalender Haarlemmermeer

Afvalkalender gemeente Haarlemmermeer bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Haarlemmermeer kunt vinden? De gemeente Haarlemmermeer ligt in de provincie Noord-Holland en heeft 159,346 inwoners. De afvalkalender in gemeente Haarlemmermeer wordt verzorgd door Meerlanden. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Haarlemmermeer.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Haarlemmermeer aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Haarlemmermeer (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Haarlemmermeer.

Over afval in de gemeente Haarlemmermeer

In de gemeente Haarlemmermeer wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 159,346 inwoners in de gemeente Haarlemmermeer bieden jaarlijks ongeveer 499 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 102 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 39 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Haarlemmermeer jaarlijks per persoon 23 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Haarlemmermeer. Daarvan biedt iedere persoon 16 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 36 kilo grof huishoudelijk afval en 185 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Haarlemmermeer gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Haarlemmermeer

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Haarlemmermeer bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Haarlemmermeer vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Haarlemmermeer

In de gemeente Haarlemmermeer betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Haarlemmermeer betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Haarlemmermeer is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €286.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €361.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Haarlemmermeer: €338.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Haarlemmermeer wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Haarlemmermeer.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Haarlemmermeer.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Haarlemmermeer

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Haarlemmermeer.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 102
Papier 39
Glas 23
PMD 16
Grof huishoudelijk Restafval 36
Fijn huishoudelijk Restafval 185

Afvalwijzer gemeente Haarlemmermeer

Afvalwijzer Haarlemmermeer bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Haarlemmermeer jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 499 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 159,346 inwoners van de gemeente Haarlemmermeer, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Haarlemmermeer

Haarlemmermeer is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Haarlemmermeer

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Haarlemmermeer brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Haarlemmermeer op onderstaand adres:
  • Meerlanden Milieustraat Heemstede, Cruquiusweg 47, 2102 LS Heemstede

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Haarlemmermeer

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Haarlemmermeer printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Meerlanden.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Haarlemmermeer printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Haarlemmermeer

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Haarlemmermeer

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in Haarlemmermeer

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland wordt er samengewerkt met de gemeenten om een goed beleid te voeren rondom afvalverwerking. In principe ligt de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van huishoudelijk afval bij de gemeenten. Zij vertrekken jaarlijks de afvalkalender. Maar in de provincie worden de (milieu)vergunningen verstrekt en gekeken naar een goed en duurzaam beleid. In Nederland wordt op dit moment ca 60% van al het afval gescheiden. De doelstelling is om dit uit te breiden naar 75%.  Op deze manier belandt er minder afval op de stortplaats. Want het afval dat niet gescheiden, verbrand of gerecycled kan worden belandt op een stortplaats binnen de provincie. In de provincie Noord-Holland zijn nog drie actieve stortplaatsen en een baggerstortplaats. Daarnaast zijn er nog drie oude stortplaatsen welke nog een milieuvergunning hebben. Op deze plaatsen wordt het afval op een verantwoorde en zo duurzaam mogelijke manier opgeslagen. 

Afvalkalender Haarlemmermeer in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Haarlemmermeer:
  • In de gemeente Haarlemmermeer wordt de afvalkalender verzorgd door Meerlanden.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 499 kilo huisvuil ingezameld door de 159,346 inwoners in Haarlemmermeer.
  • In de gemeente Haarlemmermeer wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Haarlemmermeer zijn €338,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Haarlemmermeer gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Haarlemmermeer?

De afvalkalender van de gemeente Haarlemmermeer vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Haarlemmermeer?

Als je container in de gemeente Haarlemmermeer niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Haarlemmermeer of met de afvalverwerker: Meerlanden

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Haarlemmermeer kun je dan contact opnemen met de gemeente Haarlemmermeer. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Meerlanden) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Haarlemmermeer?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Haarlemmermeer een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Haarlemmermeer als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Haarlemmermeer?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Haarlemmermeer: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Haarlemmermeer. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

6 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Haarlemmermeer”

 1. Maart is de snoeimaand van een heleboel struiken en boompjes. En dan wordt dit, volgens de kalender, pas is NOVEMBER opgehaald? Wáár laat ik het snoeispul dan zolang??

  M. Gras
  Vijfhuizen

  1. Beste M. Schouten-Gras,

   Wat is uw adres in de gemeente Haarlemmermeer? Het lijkt mij namelijk niet dat de groene container pas in november weer geleegd wordt. Vaak wordt de groene kliko namelijk één keer per twee weken óf één keer in de vier weken geleegd.

   Met vriendelijke groet.

  1. Beste Hetty Halfschepel,

   Er zijn twee manieren om een papieren afvalkalender van de gemeente Haarlemmermeer te krijgen:
   1. U kunt de afvalkalender zelf downloaden en printen.
   2. Lukt het u niet zelf uw afvalkalender te printen? Vraag Meerlanden dan u een geprinte, persoonlijke afvalkalender toe te sturen.
   U kunt contact opnemen met Meerlanden op telefoonnummer tel:0297381717 of mail naar mailto:pi@meerlanden.nl.

   Wilt u zelf de afvalkalender van de gemeente Haarlemmermeer printen? Dan kunt u dat op volgende manier doen:
   1. Ga naar de website van Meerlanden.
   2. Vul uw postcode + adres in.
   3. Klik op de print-knop voor de afvalkalender (zie afbeelding).

   Afvalkalender gemeente Haarlemmermeer downloaden en printen (Meerlanden)

   Mocht u nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

   Mvg.

 2. Ik zou graag een papieren afvalkalender willen ontvangen als dat kan. Ik kan het op internet opzoeken, maar dat is alleen per maand, dat is niet handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *