Afvalkalender gemeente Hardenberg

Afvalkalender gemeente Hardenberg bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Hardenberg? Op de afvalkalender van gemeente Hardenberg vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Hardenberg. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Hardenberg wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Hardenberg de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Hardenberg.
Afvalkalender gemeente Hardenberg

Afvalkalender Hardenberg

Afvalkalender gemeente Hardenberg bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Hardenberg kunt vinden? De gemeente Hardenberg ligt in de provincie Overijssel en heeft 61,841 inwoners. De afvalkalender in gemeente Hardenberg wordt verzorgd door Rova. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Hardenberg.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Hardenberg aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Hardenberg (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Hardenberg.

Over afval in de gemeente Hardenberg

In de gemeente Hardenberg wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 61,841 inwoners in de gemeente Hardenberg bieden jaarlijks ongeveer 465 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 163 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 59 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Hardenberg jaarlijks per persoon 20 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Hardenberg. Daarvan biedt iedere persoon 33 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 5 kilo grof huishoudelijk afval en 100 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Hardenberg gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Hardenberg

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Hardenberg bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Hardenberg vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Hardenberg

In de gemeente Hardenberg betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Hardenberg betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Hardenberg is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €191.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €249.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Hardenberg: €233.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Hardenberg wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Hardenberg.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Hardenberg.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Hardenberg

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Hardenberg.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 163
Papier 59
Glas 20
PMD 33
Grof huishoudelijk Restafval 5
Fijn huishoudelijk Restafval 100

Afvalwijzer gemeente Hardenberg

Afvalwijzer Hardenberg bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Hardenberg jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 465 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 61,841 inwoners van de gemeente Hardenberg, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Hardenberg

Hardenberg is een diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Hardenberg

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Hardenberg brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Hardenberg op onderstaand adres:
  • Afvalbrengstation ROVA Hardenberg (Bovenveld), Ommerweg 69, 7797 RC Rheezerveen

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Hardenberg

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Hardenberg printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Rova.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Hardenberg printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Hardenberg

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Hardenberg

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in Hardenberg

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Overijssel

In de provincie Overijssel wordt er op verschillende manieren gewerkt aan afvalreductie. Zo werken de gemeenten nauw samen met elkaar om inwoners en bedrijven te informeren over de impact van afvalproductie. Daarnaast is er een initiatief in het leven geroepen om het zwervend afval aan te pakken. Een van de maatregelen is het opzetten van een zwerfafval campagne. Hierbij wordt er samengewerkt met gemeenten, bedrijven en vrijwilligers om zwervend afval op te ruimen en inwoners bewust te maken van het belang van afvalvermindering. Er zijn ook initiatieven genomen om inwoners te stimuleren om afval te scheiden. Zo bieden gemeenten in de provincie Overijssel inzamelpunten voor recycling van afvalsoorten zoals papier, plastic, metalen en glas. Het beleid van de provincie lijkt haar vruchten af te werpen. De doelstelling van het Nederlandse rijk is om in 2030 75% van het afval te scheiden, provincie Overijssel is al goed op weg met 74%. 

Afvalkalender Hardenberg in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Hardenberg:
  • In de gemeente Hardenberg wordt de afvalkalender verzorgd door Rova.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 465 kilo huisvuil ingezameld door de 61,841 inwoners in Hardenberg.
  • In de gemeente Hardenberg wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Hardenberg zijn €233,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Hardenberg gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Hardenberg?

De afvalkalender van de gemeente Hardenberg vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Hardenberg?

Als je container in de gemeente Hardenberg niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Hardenberg of met de afvalverwerker: Rova

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Hardenberg kun je dan contact opnemen met de gemeente Hardenberg. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Rova) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Hardenberg?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Hardenberg een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Hardenberg als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Hardenberg?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Hardenberg: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Hardenberg. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Eén gedachte over “Afvalkalender gemeente Hardenberg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *