Afvalkalender gemeente Hardenberg

Afvalkalender gemeente Hardenberg

In de gemeente Hardenberg wordt het afval opgehaald door afvalverwerkingsbedrijf ROVA. ROVA is een samenwerkingsverband tussen verschillende gemeenten. Door deze samenwerking willen ze minder afval realiseren. Zo hebben verschillende gemeentes al te maken gehad met nieuwe manieren van inzamelen. Diftar en omgekeerd inzamelen zijn hier goede voorbeelden van. Daardoor probeert ROVA mensen te motiveren om minder afval te produceren. Daarnaast proberen ze mensen bewuster met het vuilnis te laten omgaan. Zo wordt ervoor gezorgd dat afval beter gescheiden wordt. ROVA verzorgt ook de afvalkalender gemeente Hardenberg.

Afval ophaaldagen Hardenberg voor 2022

Wanneer moet de container aan de weg? In Hardenberg wordt deze vraag vaak gesteld. Omdat het afval gescheiden opgehaald wordt heb je te maken met steeds meer verschillende containers. Misschien heb je zelf al wel een aparte container voor het GFT-afval, oud papier of het plastic afval. Wil jij weten in welke container jij jouw afval kwijt kunt? Op de soorten afval pagina vind je een handig overzicht.

Welke Kliko aan de weg? 

Wil jij weten welke Kliko aan de weg moet in Hardenberg? Ook dit kun je vinden op de handige afvalkalender gemeente Hardenberg.

Tip: Wist je dat er speciale afvalzakken zijn voor het GFT-afval? Deze biologisch afbreekbare afvalzak kan je gewoon in jouw GFT-container gooien en is 100% afbreekbaar.

Afval scheiden in Hardenberg

Steeds meer afval wordt gescheiden ingezameld. Misschien heb je er zelf de afgelopen jaren ook wel een aantal Kliko’s bijgekregen. Bijvoorbeeld een Kliko voor het plastic afval of voor het papierafval. Het scheiden van afval begint eigenlijk al binnenshuis. Je kunt je afval binnenshuis goed scheiden met een prullenbak voor afvalscheiding. Een nadeel van het meer scheiden van afval is dat je verschillende Kliko’s hebt gekregen. Deze kliko’s staan vaak enorm in de weg. Dit kun je oplossen met een mooie ombouw of kliko-kast.

Afvalkalender gemeente Hardenberg

De afvalkalender van de gemeente Hardenberg kun je vinden op de site van ROVA. Hier vind je de afvalwijzer Hardenberg waarop je eenvoudig alle afval ophaal dagen kunt vinden. Er staat ook duidelijk bij welke container deze weg geleegd wordt. 

Grof vuil in Hardenberg wegbrengen?

Wil jij grof vuil wegbrengen in Hardenberg? Dat kan bij het ROVA afvalbrengstation Hardenberg. Dit afvalbrengstation heet Bovenveld en is gevestigd aan:

  • Afvalbrengstation Bovenveld / Hardenberg
  • Ommerweg 69, Rheezerveen

Tevens kun je tegen betaling jouw grofvuil laten ophalen aan huis. Neem hiervoor contact op met ROVA.

Afvalkalender gemeente Hardenberg

Wil je de ophaaldagen Hardenberg inzien? Op de website van de gemeente of de ROVA kun je deze eenvoudig bekijken. Heb je meerdere containers thuis voor de verschillende afvalsoorten? Dan kun je bovendien ook meteen zien welke container op welke dag aan de weg moet.