Afvalkalender gemeente Harderwijk

Afvalkalender gemeente Harderwijk bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Harderwijk? Op de afvalkalender van gemeente Harderwijk vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Harderwijk. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Harderwijk wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Harderwijk de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Harderwijk.
Afvalkalender gemeente Harderwijk

Afvalkalender Harderwijk

Afvalkalender gemeente Harderwijk bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Harderwijk kunt vinden? De gemeente Harderwijk ligt in de provincie Gelderland en heeft 48,839 inwoners. De afvalkalender in gemeente Harderwijk wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Harderwijk.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Harderwijk aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Harderwijk (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Harderwijk.

Over afval in de gemeente Harderwijk

In de gemeente Harderwijk wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 48,839 inwoners in de gemeente Harderwijk bieden jaarlijks ongeveer 473 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 101 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 50 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Harderwijk jaarlijks per persoon 17 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Harderwijk. Daarvan biedt iedere persoon 0 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 21 kilo grof huishoudelijk afval en 203 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Harderwijk gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Harderwijk

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Harderwijk bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Harderwijk vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Harderwijk

In de gemeente Harderwijk betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Harderwijk betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Harderwijk is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €114.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €230.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Harderwijk: €191.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Harderwijk wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Harderwijk.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Harderwijk.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Harderwijk

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Harderwijk.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 101
Papier 50
Glas 17
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 21
Fijn huishoudelijk Restafval 203

Afvalwijzer gemeente Harderwijk

Afvalwijzer Harderwijk bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Harderwijk jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 473 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 48,839 inwoners van de gemeente Harderwijk, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Harderwijk

Harderwijk is een diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Harderwijk

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Harderwijk brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Harderwijk op onderstaand adres:
  • Milieustraat Harderwijk, Daltonstraat 23, Harderwijk

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Harderwijk

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Harderwijk printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Harderwijk printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Harderwijk

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Harderwijk

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Harderwijk

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Gelderland

De provincie Gelderland net als sommige andere provincies als doelstelling om in 2030 een circulaire economie te bereiken. Om deze doelstelling te bereiken zijn er diverse initiatieven opgericht. Dit heeft als doel om het afval te verminderen, hergebruiken  en recyclen. Er wordt gefocust op afvalvermindering door middel van educatie, campagnes en het aanbieden van hulpmiddelen zoals afvalcoaches. Hierdoor worden inwoners aangespoord om minder afval te produceren en hergebruik te stimuleren. Door afval te scheiden, zoals restafval, papier, plastic, metalen en GFT, wordt het mogelijk om afval efficiënter te verwerken en te recyclen. In Nederland wordt er jaarlijks zo’n 490 kg. afval per inwoner geproduceerd. Hiervan wordt gemiddeld 60% gescheiden ingeleverd. De Nederlandse overheid heeft als doel om dit te verhogen naar 75%. De provincie Gelderland heeft een recyclingpercentage van 75% en loopt hiermee voor op het doel van 2030. Er worden ook innovatieve technologieën onderzocht en toegepast.

Afvalkalender Harderwijk in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Harderwijk:
  • In de gemeente Harderwijk wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 473 kilo huisvuil ingezameld door de 48,839 inwoners in Harderwijk.
  • In de gemeente Harderwijk wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Harderwijk zijn €191,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Harderwijk gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Harderwijk?

De afvalkalender van de gemeente Harderwijk vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Harderwijk?

Als je container in de gemeente Harderwijk niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Harderwijk of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Harderwijk kun je dan contact opnemen met de gemeente Harderwijk. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Harderwijk?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Harderwijk een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Harderwijk als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Harderwijk?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Harderwijk: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Harderwijk. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Eén gedachte over “Afvalkalender gemeente Harderwijk”

 1. Vanaf vorige week woensdag staan de groene containers aan de MASTMEEN in Harderwijk langs de weg. Ze zijn niet geleegd. Ik moet contact met gemeente of afvalinzamelaar opnemen maar zie nergens een tel.nr. Wanneer worden ze alsnog geleegd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *