Afvalkalender gemeente Hardinxveld-Giessendam

Afvalkalender gemeente Hardinxveld-Giessendam bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Hardinxveld-Giessendam? Op de afvalkalender van gemeente Hardinxveld-Giessendam vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Hardinxveld-Giessendam wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Hardinxveld-Giessendam de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Hardinxveld-Giessendam.
Afvalkalender gemeente Hardinxveld-Giessendam

Afvalkalender Hardinxveld-Giessendam

Afvalkalender gemeente Hardinxveld-Giessendam bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Hardinxveld-Giessendam kunt vinden? De gemeente Hardinxveld-Giessendam ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft 18,510 inwoners. De afvalkalender in gemeente Hardinxveld-Giessendam wordt verzorgd door Waardlanden. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Hardinxveld-Giessendam.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Hardinxveld-Giessendam aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Hardinxveld-Giessendam (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Over afval in de gemeente Hardinxveld-Giessendam

In de gemeente Hardinxveld-Giessendam wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 18,510 inwoners in de gemeente Hardinxveld-Giessendam bieden jaarlijks ongeveer 603 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 104 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 56 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Hardinxveld-Giessendam jaarlijks per persoon 18 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Daarvan biedt iedere persoon 24.8 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 34 kilo grof huishoudelijk afval en 185 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Hardinxveld-Giessendam gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Hardinxveld-Giessendam

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Hardinxveld-Giessendam bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Hardinxveld-Giessendam vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Hardinxveld-Giessendam

In de gemeente Hardinxveld-Giessendam betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Hardinxveld-Giessendam betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Hardinxveld-Giessendam is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €319.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €319.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Hardinxveld-Giessendam: €319.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Hardinxveld-Giessendam wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Hardinxveld-Giessendam.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Hardinxveld-Giessendam.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Hardinxveld-Giessendam

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Hardinxveld-Giessendam.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 104
Papier 56
Glas 18
PMD 24.8
Grof huishoudelijk Restafval 34
Fijn huishoudelijk Restafval 185

Afvalwijzer gemeente Hardinxveld-Giessendam

Afvalwijzer Hardinxveld-Giessendam bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Hardinxveld-Giessendam jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 603 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 18,510 inwoners van de gemeente Hardinxveld-Giessendam, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Hardinxveld-Giessendam

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Hardinxveld-Giessendam brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Hardinxveld-Giessendam op onderstaand adres:
  • Afvalbrengstation Gorinchem, Boezem 3, 4206 CA Gorinchem

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Hardinxveld-Giessendam

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Hardinxveld-Giessendam printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Waardlanden.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Hardinxveld-Giessendam printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Hardinxveld-Giessendam

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Hardinxveld-Giessendam

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Hardinxveld-Giessendam

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Zuid-Holland

Binnen de provincie Zuid-Holland zijn er diverse duurzame initiatieven die zich richten op het reduceren van afval, recycling, hergebruik en afvalverbranding. De gemeente informeert haar inwoners hierover middels de afvalkalender. Zo wordt er nauw samengewerkt met de lokale gemeenten en bedrijven om op een duurzame wijze het afval af te kunnen voeren. Ook zijn er diverse initiatieven waarbij de afvalverwerking wordt gebruikt voor energieopwekking. In Nederland produceren we jaarlijks per persoon ongeveer 490 kg afval per jaar.  Ongeveer een half % van al dit afval kan niet worden gescheiden, gerecycled of worden verbrand. Dit afval belandt dan op de stortplaats. Er zijn in de provincie Zuid-Holland elf stortplaatsen. De provincie houdt toezicht op de nazorg van afval en baggerstortplaatsen. Zij zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van nadelige effecten aan het milieu. 

Afvalkalender Hardinxveld-Giessendam in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Hardinxveld-Giessendam:
  • In de gemeente Hardinxveld-Giessendam wordt de afvalkalender verzorgd door Waardlanden.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 603 kilo huisvuil ingezameld door de 18,510 inwoners in Hardinxveld-Giessendam.
  • In de gemeente Hardinxveld-Giessendam wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Hardinxveld-Giessendam zijn €319,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Hardinxveld-Giessendam gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Hardinxveld-Giessendam?

De afvalkalender van de gemeente Hardinxveld-Giessendam vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Hardinxveld-Giessendam?

Als je container in de gemeente Hardinxveld-Giessendam niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Hardinxveld-Giessendam of met de afvalverwerker: Waardlanden

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Hardinxveld-Giessendam kun je dan contact opnemen met de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Waardlanden) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Hardinxveld-Giessendam?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Hardinxveld-Giessendam als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Hardinxveld-Giessendam?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Hardinxveld-Giessendam: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *