Afvalkalender gemeente Harlingen

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Harlingen bekijken? Harlingen ligt in de provincie  Friesland en heeft ongeveer 15.700 inwoners. Het afval in Harlingen wordt verzorgd door Omrin.

Afvalkalender gemeente Harlingen

In de gemeente Harlingen wordt ongeveer 574 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 108
Papier 59
Glas 21
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 43
Fijn huishoudelijk Restafval 224

Afvalwijzer Harlingen 2022

Afvalwijzer Harlingen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Harlingen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Harlingen 2022

De afvalkalender van de gemeente Harlingen vind je op:

Milieustraat gemeente Harlingen

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Harlingen?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Harlingen. Het adres van de milieustraat Harlingen is
  • Omrin Milieustraat Franeker, Morsestraat 4, 8801 PZ Franeker

Grofvuil gemeente Harlingen

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Dan kun je dit naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. De actuele openingstijden vind je op de website van jouw gemeente. Ook aangepaste openingstijden rondom feestdagen staan hierop vermeld.

Afval ophaaldagen Harlingen rondom feestdagen

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Container ombouw

Wil je jouw containers wegwerken? Met een containerombouw kijk je nooit meer tegen de Kliko’s aan. Ook helpt een containerombouw tegen stankoverlast, houdt ongedierte ver weg en zorgt ervoor dat jouw Kliko’s niet nat worden. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Oud papier gemeente Harlingen

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak.