Afvalkalender gemeente Harlingen

Afvalkalender gemeente Harlingen bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Harlingen? Op de afvalkalender van gemeente Harlingen vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Harlingen. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Harlingen wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Harlingen de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Harlingen.
Afvalkalender gemeente Harlingen

Afvalkalender Harlingen

Afvalkalender gemeente Harlingen bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Harlingen kunt vinden? De gemeente Harlingen ligt in de provincie Friesland en heeft 15,903 inwoners. De afvalkalender in gemeente Harlingen wordt verzorgd door Omrin. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Harlingen.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Harlingen aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Harlingen (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Harlingen.

Over afval in de gemeente Harlingen

In de gemeente Harlingen wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 15,903 inwoners in de gemeente Harlingen bieden jaarlijks ongeveer 574 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 108 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 59 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Harlingen jaarlijks per persoon 21 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Harlingen. Daarvan biedt iedere persoon 0 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 43 kilo grof huishoudelijk afval en 224 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Harlingen gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Harlingen

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Harlingen bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Harlingen vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Harlingen

In de gemeente Harlingen betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Harlingen betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Harlingen is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €199.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €278.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Harlingen: €246.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Harlingen wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Harlingen.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Harlingen.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Harlingen

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Harlingen.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 108
Papier 59
Glas 21
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 43
Fijn huishoudelijk Restafval 224

Afvalwijzer gemeente Harlingen

Afvalwijzer Harlingen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Harlingen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 574 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 15,903 inwoners van de gemeente Harlingen, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Harlingen

Harlingen is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Harlingen

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Harlingen brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Harlingen op onderstaand adres:
  • Omrin Milieustraat Franeker, Morsestraat 4, 8801 PZ Franeker

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Een volle container is natuurlijk iets waar niemand op staat te wachten. Daarom kun je bij de gemeente ook een extra leging van je container aanvragen. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden. Het is daarom verstandiger om je afval zelf naar de vuilstort of de milieustraat van jouw gemeente te brengen. Maak je gebruik van een ondergrondse container bij jou in de buurt? Als de ondergrondse container vol is dan kun je ook contact opnemen met jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Dit is gratis. Vind je jouw container te klein? Dan kun je contact opnemen met de gemeente om een aanvraag te doen voor een grotere container. Let op: het beleid hiervoor verschilt per gemeente. Je mag afval nooit zomaar naast de container zetten. Hier kun je een boete voor krijgen. Zwerfafval is natuurlijk iets wat niemand wil.

Papieren afvalkalender gemeente Harlingen

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Harlingen printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Omrin.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Harlingen printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Harlingen

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Harlingen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Harlingen

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Friesland

De provincie Friesland heeft verschillende systemen en maatregelen genomen om haar inwoners te informeren over het verwerken van afval. Een van de belangrijkste is de afvalkalender. Deze kalender geeft inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. Daarnaast wordt er veel samen gewerkt binnen de gemeente met lokale winkelcentra en andere afvalophaal plaatsen. Op deze locaties kun je vaak gemakkelijk jouw afval scheiden. Denk hierbij aan rest-afval, plastic, karton/ oud papier, glas en textiel. Daarnaast zijn er diverse campagnes vanuit de gemeente waarbij inwoners worden geïnformeerd over het belang van recycling en afvalvermindering. Wil je weten hoe jij hieraan bij kan dragen? Lees dan verder. 

Afvalkalender Harlingen in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Harlingen:
  • In de gemeente Harlingen wordt de afvalkalender verzorgd door Omrin.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 574 kilo huisvuil ingezameld door de 15,903 inwoners in Harlingen.
  • In de gemeente Harlingen wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Harlingen zijn €246,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Harlingen gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Harlingen?

De afvalkalender van de gemeente Harlingen vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Harlingen?

Als je container in de gemeente Harlingen niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Harlingen of met de afvalverwerker: Omrin

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Harlingen kun je dan contact opnemen met de gemeente Harlingen. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Omrin) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Harlingen?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Harlingen een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Harlingen als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Harlingen?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Harlingen: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Harlingen. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *