Afvalkalender gemeente Hattem

Afvalkalender gemeente Hattem bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Hattem? Op de afvalkalender van gemeente Hattem vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Hattem. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Hattem wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Hattem de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Hattem.
Afvalkalender gemeente Hattem

Afvalkalender Hattem

Afvalkalender gemeente Hattem bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Hattem kunt vinden? De gemeente Hattem ligt in de provincie Gelderland en heeft 12,304 inwoners. De afvalkalender in gemeente Hattem wordt verzorgd door ROVA. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Hattem.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Hattem aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Hattem (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Hattem.

Over afval in de gemeente Hattem

In de gemeente Hattem wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 12,304 inwoners in de gemeente Hattem bieden jaarlijks ongeveer 502 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 165 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 79 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Hattem jaarlijks per persoon 23 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Hattem. Daarvan biedt iedere persoon 37 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 30 kilo grof huishoudelijk afval en 51 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Hattem gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Hattem

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Hattem bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Hattem vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Hattem

In de gemeente Hattem betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Hattem betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Hattem is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €215.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €243.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Hattem: €235.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Hattem wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Hattem.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Hattem.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Hattem

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Hattem.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 165
Papier 79
Glas 23
PMD 37
Grof huishoudelijk Restafval 30
Fijn huishoudelijk Restafval 51

Afvalwijzer gemeente Hattem

Afvalwijzer Hattem bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Hattem jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 502 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 12,304 inwoners van de gemeente Hattem, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Hattem

Hattem is een diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Hattem

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Hattem brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Hattem op onderstaand adres:
  • ROVA Milieubrengstation Zwolle, Rijnlandstraat 2, 8028 PX Zwolle

Container niet geleegd of extra laten legen?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Hattem

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Hattem printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van ROVA.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Hattem printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Hattem

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Hattem

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Hattem

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Gelderland

De provincie Gelderland net als sommige andere provincies als doelstelling om in 2030 een circulaire economie te bereiken. Om deze doelstelling te bereiken zijn er diverse initiatieven opgericht. Dit heeft als doel om het afval te verminderen, hergebruiken  en recyclen. Er wordt gefocust op afvalvermindering door middel van educatie, campagnes en het aanbieden van hulpmiddelen zoals afvalcoaches. Hierdoor worden inwoners aangespoord om minder afval te produceren en hergebruik te stimuleren. Door afval te scheiden, zoals restafval, papier, plastic, metalen en GFT, wordt het mogelijk om afval efficiënter te verwerken en te recyclen. In Nederland wordt er jaarlijks zo’n 490 kg. afval per inwoner geproduceerd. Hiervan wordt gemiddeld 60% gescheiden ingeleverd. De Nederlandse overheid heeft als doel om dit te verhogen naar 75%. De provincie Gelderland heeft een recyclingpercentage van 75% en loopt hiermee voor op het doel van 2030. Er worden ook innovatieve technologieën onderzocht en toegepast.

Afvalkalender Hattem in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Hattem:
  • In de gemeente Hattem wordt de afvalkalender verzorgd door ROVA.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 502 kilo huisvuil ingezameld door de 12,304 inwoners in Hattem.
  • In de gemeente Hattem wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Hattem zijn €235,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Hattem gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Hattem?

De afvalkalender van de gemeente Hattem vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Hattem?

Als je container in de gemeente Hattem niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Hattem of met de afvalverwerker: ROVA

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Hattem kun je dan contact opnemen met de gemeente Hattem. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (ROVA) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Hattem?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Hattem een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Hattem als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Hattem?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Hattem: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Hattem. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *