Afvalkalender gemeente Heemskerk

Afvalkalender gemeente Heemskerk bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Heemskerk? Op de afvalkalender van gemeente Heemskerk vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Heemskerk. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Heemskerk wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Heemskerk de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Heemskerk.
Afvalkalender gemeente Heemskerk

Afvalkalender Heemskerk

Afvalkalender gemeente Heemskerk bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Heemskerk kunt vinden? De gemeente Heemskerk ligt in de provincie Noord-Holland en heeft 39,143 inwoners. De afvalkalender in gemeente Heemskerk wordt verzorgd door HVC. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Heemskerk.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Heemskerk aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Heemskerk (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Heemskerk.

Over afval in de gemeente Heemskerk

In de gemeente Heemskerk wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 39,143 inwoners in de gemeente Heemskerk bieden jaarlijks ongeveer 557 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 78 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 39 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Heemskerk jaarlijks per persoon 19 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Heemskerk. Daarvan biedt iedere persoon 7.3 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 32 kilo grof huishoudelijk afval en 239 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Heemskerk gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Heemskerk

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Heemskerk bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Heemskerk vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Heemskerk

In de gemeente Heemskerk betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Heemskerk betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Heemskerk is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €294.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €370.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Heemskerk: €344.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Heemskerk wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Heemskerk.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Heemskerk.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Heemskerk

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Heemskerk.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 78
Papier 39
Glas 19
PMD 7.3
Grof huishoudelijk Restafval 32
Fijn huishoudelijk Restafval 239

Afvalwijzer gemeente Heemskerk

Afvalwijzer Heemskerk bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Heemskerk jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 557 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 39,143 inwoners van de gemeente Heemskerk, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Heemskerk

Heemskerk is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Heemskerk

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Heemskerk brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Heemskerk op onderstaand adres:
  • Geen gegevens beschikbaar

Niet geleegd, extra container of container vol?

Zit de ondergrondse container vol? Dit is erg vervelend. Vaak is het zo dat de container niet vol zit maar verstopt is geraakt doordat er iemand te grote stukken afval heeft afgestort. Hierdoor kan het lijken alsof de ondergrondse container vol zit. Op de ondergrondse container zit vaak een sticker met een telefoonnummer wat je kunt bellen. Je kunt dan een melding maken. Leg nooit afval naast de container. Want hierdoor kan het afval in de natuur rondslingeren en dan krijg je zwerfafval. Daarnaast staat er een boete op wanneer je het afval op een niet juiste manier afstort. Wil je jouw afval toch afstorten? Maak dan een online of telefonische afspraak met jouw gemeente of afvalverwerker. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het afval af te storten naar de milieustraat.  

Papieren afvalkalender gemeente Heemskerk

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Heemskerk printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van HVC.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Heemskerk printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Heemskerk

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Heemskerk

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Heemskerk

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland wordt er samengewerkt met de gemeenten om een goed beleid te voeren rondom afvalverwerking. In principe ligt de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van huishoudelijk afval bij de gemeenten. Zij vertrekken jaarlijks de afvalkalender. Maar in de provincie worden de (milieu)vergunningen verstrekt en gekeken naar een goed en duurzaam beleid. In Nederland wordt op dit moment ca 60% van al het afval gescheiden. De doelstelling is om dit uit te breiden naar 75%.  Op deze manier belandt er minder afval op de stortplaats. Want het afval dat niet gescheiden, verbrand of gerecycled kan worden belandt op een stortplaats binnen de provincie. In de provincie Noord-Holland zijn nog drie actieve stortplaatsen en een baggerstortplaats. Daarnaast zijn er nog drie oude stortplaatsen welke nog een milieuvergunning hebben. Op deze plaatsen wordt het afval op een verantwoorde en zo duurzaam mogelijke manier opgeslagen. 

Afvalkalender Heemskerk in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Heemskerk:
  • In de gemeente Heemskerk wordt de afvalkalender verzorgd door HVC.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 557 kilo huisvuil ingezameld door de 39,143 inwoners in Heemskerk.
  • In de gemeente Heemskerk wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Heemskerk zijn €344,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Heemskerk gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Heemskerk?

De afvalkalender van de gemeente Heemskerk vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Heemskerk?

Als je container in de gemeente Heemskerk niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Heemskerk of met de afvalverwerker: HVC

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Heemskerk kun je dan contact opnemen met de gemeente Heemskerk. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (HVC) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Heemskerk?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Heemskerk een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Heemskerk als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Heemskerk?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Heemskerk: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Heemskerk. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *