Afvalkalender gemeente Heemstede

Afvalkalender gemeente Heemstede bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Heemstede? Op de afvalkalender van gemeente Heemstede vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Heemstede. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Heemstede wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Heemstede de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Heemstede.
Afvalkalender gemeente Heemstede

Afvalkalender Heemstede

Afvalkalender gemeente Heemstede bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Heemstede kunt vinden? De gemeente Heemstede ligt in de provincie Noord-Holland en heeft 27,563 inwoners. De afvalkalender in gemeente Heemstede wordt verzorgd door Meerlanden. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Heemstede.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Heemstede aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Heemstede (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Heemstede.

Over afval in de gemeente Heemstede

In de gemeente Heemstede wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 27,563 inwoners in de gemeente Heemstede bieden jaarlijks ongeveer 636 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 106 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 44 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Heemstede jaarlijks per persoon 34 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Heemstede. Daarvan biedt iedere persoon 0 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 110 kilo grof huishoudelijk afval en 207 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Heemstede gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Heemstede

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Heemstede bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Heemstede vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Heemstede

In de gemeente Heemstede betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Heemstede betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Heemstede is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €317.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €317.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Heemstede: €317.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Heemstede wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Heemstede.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Heemstede.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Heemstede

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Heemstede.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 106
Papier 44
Glas 34
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 110
Fijn huishoudelijk Restafval 207

Afvalwijzer gemeente Heemstede

Afvalwijzer Heemstede bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Heemstede jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 636 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 27,563 inwoners van de gemeente Heemstede, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Heemstede

Heemstede is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Heemstede

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Heemstede brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Heemstede op onderstaand adres:
  • Milieustraat Meerlanden, Cruquiusweg 47, 2102 LS Heemstede

Container vol? Extra lediging aanvragen?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Heemstede

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Heemstede printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Meerlanden.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Heemstede printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Heemstede

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Heemstede

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Heemstede

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland wordt er samengewerkt met de gemeenten om een goed beleid te voeren rondom afvalverwerking. In principe ligt de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van huishoudelijk afval bij de gemeenten. Zij vertrekken jaarlijks de afvalkalender. Maar in de provincie worden de (milieu)vergunningen verstrekt en gekeken naar een goed en duurzaam beleid. In Nederland wordt op dit moment ca 60% van al het afval gescheiden. De doelstelling is om dit uit te breiden naar 75%.  Op deze manier belandt er minder afval op de stortplaats. Want het afval dat niet gescheiden, verbrand of gerecycled kan worden belandt op een stortplaats binnen de provincie. In de provincie Noord-Holland zijn nog drie actieve stortplaatsen en een baggerstortplaats. Daarnaast zijn er nog drie oude stortplaatsen welke nog een milieuvergunning hebben. Op deze plaatsen wordt het afval op een verantwoorde en zo duurzaam mogelijke manier opgeslagen. 

Afvalkalender Heemstede in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Heemstede:
  • In de gemeente Heemstede wordt de afvalkalender verzorgd door Meerlanden.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 636 kilo huisvuil ingezameld door de 27,563 inwoners in Heemstede.
  • In de gemeente Heemstede wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Heemstede zijn €317,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Heemstede gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Heemstede?

De afvalkalender van de gemeente Heemstede vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Heemstede?

Als je container in de gemeente Heemstede niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Heemstede of met de afvalverwerker: Meerlanden

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Heemstede kun je dan contact opnemen met de gemeente Heemstede. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Meerlanden) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Heemstede?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Heemstede een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Heemstede als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Heemstede?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Heemstede: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Heemstede. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *