Afvalkalender gemeente Heerde

Afvalkalender gemeente Heerde bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Heerde? Op de afvalkalender van gemeente Heerde vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Heerde. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Heerde wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Heerde de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Heerde.
Afvalkalender gemeente Heerde

Afvalkalender Heerde

Afvalkalender gemeente Heerde bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Heerde kunt vinden? De gemeente Heerde ligt in de provincie Gelderland en heeft 19,010 inwoners. De afvalkalender in gemeente Heerde wordt verzorgd door ROVA. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Heerde.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Heerde aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Heerde (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Heerde.

Over afval in de gemeente Heerde

In de gemeente Heerde wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 19,010 inwoners in de gemeente Heerde bieden jaarlijks ongeveer 668 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 187 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 76 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Heerde jaarlijks per persoon 25 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Heerde. Daarvan biedt iedere persoon 33.3 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 33 kilo grof huishoudelijk afval en 97 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Heerde gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Heerde

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Heerde bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Heerde vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Heerde

In de gemeente Heerde betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Heerde betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Heerde is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €195.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €240.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Heerde: €228.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Heerde wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Heerde.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Heerde.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Heerde

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Heerde.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 187
Papier 76
Glas 25
PMD 33.3
Grof huishoudelijk Restafval 33
Fijn huishoudelijk Restafval 97

Afvalwijzer gemeente Heerde

Afvalwijzer Heerde bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Heerde jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 668 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 19,010 inwoners van de gemeente Heerde, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Heerde

Heerde is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Heerde

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Heerde brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Heerde op onderstaand adres:
  • Milieustraat Lagemaat Heerde, Zwarteweg 1, 8181 PD Heerde

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Heerde

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Heerde printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van ROVA.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Heerde printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Heerde

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Heerde

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Heerde

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Gelderland

De provincie Gelderland net als sommige andere provincies als doelstelling om in 2030 een circulaire economie te bereiken. Om deze doelstelling te bereiken zijn er diverse initiatieven opgericht. Dit heeft als doel om het afval te verminderen, hergebruiken  en recyclen. Er wordt gefocust op afvalvermindering door middel van educatie, campagnes en het aanbieden van hulpmiddelen zoals afvalcoaches. Hierdoor worden inwoners aangespoord om minder afval te produceren en hergebruik te stimuleren. Door afval te scheiden, zoals restafval, papier, plastic, metalen en GFT, wordt het mogelijk om afval efficiënter te verwerken en te recyclen. In Nederland wordt er jaarlijks zo’n 490 kg. afval per inwoner geproduceerd. Hiervan wordt gemiddeld 60% gescheiden ingeleverd. De Nederlandse overheid heeft als doel om dit te verhogen naar 75%. De provincie Gelderland heeft een recyclingpercentage van 75% en loopt hiermee voor op het doel van 2030. Er worden ook innovatieve technologieën onderzocht en toegepast.

Afvalkalender Heerde in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Heerde:
  • In de gemeente Heerde wordt de afvalkalender verzorgd door ROVA.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 668 kilo huisvuil ingezameld door de 19,010 inwoners in Heerde.
  • In de gemeente Heerde wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Heerde zijn €228,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Heerde gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Heerde?

De afvalkalender van de gemeente Heerde vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Heerde?

Als je container in de gemeente Heerde niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Heerde of met de afvalverwerker: ROVA

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Heerde kun je dan contact opnemen met de gemeente Heerde. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (ROVA) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Heerde?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Heerde een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Heerde als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Heerde?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Heerde: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Heerde. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *