Afvalkalender gemeente Heerenveen

Afvalkalender gemeente Heerenveen bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Heerenveen? Op de afvalkalender van gemeente Heerenveen vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Heerenveen. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Heerenveen wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Heerenveen de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Heerenveen.
Afvalkalender gemeente Heerenveen

Afvalkalender Heerenveen

Afvalkalender gemeente Heerenveen bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Heerenveen kunt vinden? De gemeente Heerenveen ligt in de provincie Friesland en heeft 51,136 inwoners. De afvalkalender in gemeente Heerenveen wordt verzorgd door Omrin. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Heerenveen.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Heerenveen aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Heerenveen (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Heerenveen.

Over afval in de gemeente Heerenveen

In de gemeente Heerenveen wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 51,136 inwoners in de gemeente Heerenveen bieden jaarlijks ongeveer 557 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 107 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 69 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Heerenveen jaarlijks per persoon 21 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Heerenveen. Daarvan biedt iedere persoon 0 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 37 kilo grof huishoudelijk afval en 153 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Heerenveen gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Heerenveen

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Heerenveen bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Heerenveen vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Heerenveen

In de gemeente Heerenveen betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Heerenveen betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Heerenveen is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €206.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €296.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Heerenveen: €264.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Heerenveen wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Heerenveen.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Heerenveen.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Heerenveen

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Heerenveen.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 107
Papier 69
Glas 21
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 37
Fijn huishoudelijk Restafval 153

Afvalwijzer gemeente Heerenveen

Afvalwijzer Heerenveen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Heerenveen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 557 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 51,136 inwoners van de gemeente Heerenveen, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Heerenveen

Heerenveen is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Heerenveen

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Heerenveen brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Heerenveen op onderstaand adres:
  • Milieustraat Heerenveen, De Ynfeart 10, 8447 GM Heerenveen

Container vol? Extra lediging aanvragen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Heerenveen

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Heerenveen printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Omrin.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Heerenveen printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Heerenveen

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Heerenveen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Heerenveen

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Friesland

De provincie Friesland heeft verschillende systemen en maatregelen genomen om haar inwoners te informeren over het verwerken van afval. Een van de belangrijkste is de afvalkalender. Deze kalender geeft inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. Daarnaast wordt er veel samen gewerkt binnen de gemeente met lokale winkelcentra en andere afvalophaal plaatsen. Op deze locaties kun je vaak gemakkelijk jouw afval scheiden. Denk hierbij aan rest-afval, plastic, karton/ oud papier, glas en textiel. Daarnaast zijn er diverse campagnes vanuit de gemeente waarbij inwoners worden geïnformeerd over het belang van recycling en afvalvermindering. Wil je weten hoe jij hieraan bij kan dragen? Lees dan verder. 

Afvalkalender Heerenveen in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Heerenveen:
  • In de gemeente Heerenveen wordt de afvalkalender verzorgd door Omrin.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 557 kilo huisvuil ingezameld door de 51,136 inwoners in Heerenveen.
  • In de gemeente Heerenveen wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Heerenveen zijn €264,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Heerenveen gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Heerenveen?

De afvalkalender van de gemeente Heerenveen vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Heerenveen?

Als je container in de gemeente Heerenveen niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Heerenveen of met de afvalverwerker: Omrin

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Heerenveen kun je dan contact opnemen met de gemeente Heerenveen. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Omrin) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Heerenveen?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Heerenveen een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Heerenveen als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Heerenveen?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Heerenveen: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Heerenveen. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Eén gedachte over “Afvalkalender gemeente Heerenveen”

 1. Kan ik nog een grote container krijgen voor tuin afval. En een nieuwe container voor huisafval. We zijn 3 jaar geleden hier komen te wonen, container was van boven stuk met een grote gleuf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *