Afvalkalender gemeente Heerlen

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Heerlen bekijken? Heerlen ligt in de provincie  Limburg en heeft ongeveer 87.024 inwoners. Het afval in Heerlen wordt verzorgd door Rd4.

Afvalkalender gemeente Heerlen

In de gemeente Heerlen wordt ongeveer 464 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 97
Papier 56
Glas 22
PMD 28,9
Grof huishoudelijk Restafval 19
Fijn huishoudelijk Restafval 141

Afvalwijzer Heerlen 2022

Afvalwijzer Heerlen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Heerlen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Heerlen 2022

De afvalkalender van de gemeente Heerlen vind je op:

Milieustraat gemeente Heerlen

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Heerlen?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Heerlen. Het adres van de milieustraat Heerlen is
  • Rd4 milieupark Heerlen, Huisbergerstraat 250, 6413 VR Heerlen

Grofvuil gemeente Heerlen

Heb je grof huishoudelijk afval? Dan kun je dit naar de vuilstort in jouw gemeente brengen. Welke afvalsoorten je kwijt kunt bij de milieustraat kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Heerlen rondom feestdagen

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Container ombouw

Wil je jouw containers wegwerken? Met een containerombouw kijk je nooit meer tegen de Kliko’s aan. Ook helpt een containerombouw tegen stankoverlast, houdt ongedierte ver weg en zorgt ervoor dat jouw Kliko’s niet nat worden. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Oud papier gemeente Heerlen

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak.