Afvalkalender gemeente Heerlen

Afvalkalender gemeente Heerlen bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Heerlen? Op de afvalkalender van gemeente Heerlen vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Heerlen. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Heerlen wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Heerlen de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Heerlen.
Afvalkalender gemeente Heerlen

Afvalkalender Heerlen

Afvalkalender gemeente Heerlen bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Heerlen kunt vinden? De gemeente Heerlen ligt in de provincie Limburg en heeft 86,874 inwoners. De afvalkalender in gemeente Heerlen wordt verzorgd door Rd4. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Heerlen.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Heerlen aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Heerlen (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Heerlen.

Over afval in de gemeente Heerlen

In de gemeente Heerlen wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 86,874 inwoners in de gemeente Heerlen bieden jaarlijks ongeveer 464 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 97 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 56 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Heerlen jaarlijks per persoon 22 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Heerlen. Daarvan biedt iedere persoon 28.9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 19 kilo grof huishoudelijk afval en 141 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Heerlen gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Heerlen

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Heerlen bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Heerlen vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Heerlen

In de gemeente Heerlen betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Heerlen betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Heerlen is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €218.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €366.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Heerlen: €295.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Heerlen wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Heerlen.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Heerlen.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Heerlen

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Heerlen.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 97
Papier 56
Glas 22
PMD 28.9
Grof huishoudelijk Restafval 19
Fijn huishoudelijk Restafval 141

Afvalwijzer gemeente Heerlen

Afvalwijzer Heerlen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Heerlen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 464 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 86,874 inwoners van de gemeente Heerlen, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Heerlen

Heerlen is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Heerlen

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Heerlen brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Heerlen op onderstaand adres:
  • Rd4 milieupark Heerlen, Huisbergerstraat 250, 6413 VR Heerlen

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Heerlen

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Heerlen printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Rd4.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Heerlen printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Heerlen

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Heerlen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Heerlen

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Limburg

Woon jij in de provincie Limburg? Inwoners van de provincie Limburg hebben diverse mogelijkheden om hun afval weg te gooien. Zo werken sommige gemeenten met het DIFTAR systeem en andere werken met een vast tarief. DIFTAR staat voor gedifferentieerde tarieven, dit betekent kortweg; hoe meer afval je produceert hoe meer je betaalt. In de provincie Limburg wordt er nauw samengewerkt met de diverse gemeenten om een zo duurzaam mogelijk beleid te maken op afvalverwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op kosten van het afval. Door op een juiste manier jouw afval te scheiden beperk je de kosten voor het restafval. Denk hierbij aan het apart houden van plastic, glas en GFT afval. 

Afvalkalender Heerlen in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Heerlen:
  • In de gemeente Heerlen wordt de afvalkalender verzorgd door Rd4.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 464 kilo huisvuil ingezameld door de 86,874 inwoners in Heerlen.
  • In de gemeente Heerlen wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Heerlen zijn €295,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Heerlen gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Heerlen?

De afvalkalender van de gemeente Heerlen vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Heerlen?

Als je container in de gemeente Heerlen niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Heerlen of met de afvalverwerker: Rd4

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Heerlen kun je dan contact opnemen met de gemeente Heerlen. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Rd4) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Heerlen?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Heerlen een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Heerlen als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Heerlen?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Heerlen: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Heerlen. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Heerlen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *