Afvalkalender gemeente Heeze-Leende

Afvalkalender gemeente Heeze-Leende bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Heeze-Leende? Op de afvalkalender van gemeente Heeze-Leende vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Heeze-Leende. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Heeze-Leende wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Heeze-Leende de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Heeze-Leende.
Afvalkalender gemeente Heeze-Leende

Afvalkalender Heeze-Leende

Afvalkalender gemeente Heeze-Leende bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Heeze-Leende kunt vinden? De gemeente Heeze-Leende ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 16,496 inwoners. De afvalkalender in gemeente Heeze-Leende wordt verzorgd door Blink. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Heeze-Leende.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Heeze-Leende aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Heeze-Leende (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Heeze-Leende.

Over afval in de gemeente Heeze-Leende

In de gemeente Heeze-Leende wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 16,496 inwoners in de gemeente Heeze-Leende bieden jaarlijks ongeveer 496 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 111 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 66 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Heeze-Leende jaarlijks per persoon 26 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Heeze-Leende. Daarvan biedt iedere persoon 30.2 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 34 kilo grof huishoudelijk afval en 63 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Heeze-Leende gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Heeze-Leende

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Heeze-Leende bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Heeze-Leende vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Heeze-Leende

In de gemeente Heeze-Leende betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Heeze-Leende betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Heeze-Leende is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €178.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €271.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Heeze-Leende: €245.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Heeze-Leende wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Heeze-Leende.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Heeze-Leende.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Heeze-Leende

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Heeze-Leende.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 111
Papier 66
Glas 26
PMD 30.2
Grof huishoudelijk Restafval 34
Fijn huishoudelijk Restafval 63

Afvalwijzer gemeente Heeze-Leende

Afvalwijzer Heeze-Leende bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Heeze-Leende jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 496 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 16,496 inwoners van de gemeente Heeze-Leende, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Heeze-Leende

Heeze-Leende is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Heeze-Leende

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Heeze-Leende brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Heeze-Leende op onderstaand adres:
  • Milieustraat Geldrop, Industriepark 8, 5663 PG Geldrop

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Een volle container is natuurlijk iets waar niemand op staat te wachten. Daarom kun je bij de gemeente ook een extra leging van je container aanvragen. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden. Het is daarom verstandiger om je afval zelf naar de vuilstort of de milieustraat van jouw gemeente te brengen. Maak je gebruik van een ondergrondse container bij jou in de buurt? Als de ondergrondse container vol is dan kun je ook contact opnemen met jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Dit is gratis. Vind je jouw container te klein? Dan kun je contact opnemen met de gemeente om een aanvraag te doen voor een grotere container. Let op: het beleid hiervoor verschilt per gemeente. Je mag afval nooit zomaar naast de container zetten. Hier kun je een boete voor krijgen. Zwerfafval is natuurlijk iets wat niemand wil.

Papieren afvalkalender gemeente Heeze-Leende

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Heeze-Leende printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Blink.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Heeze-Leende printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Heeze-Leende

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Heeze-Leende

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Heeze-Leende

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen. Oud papier wordt verwerkt door een speciale afvalverwerker. Zij maken “pulp” van oud papier en karton. Van dit pulp worden vervolgens weer nieuwe producten gemaakt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tissues en verpakkingsmateriaal voor alledaagse producten. Hierom wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Jij kunt hieraan jouw steentje bijdragen. Door het apart te houden van papier en dit op de juiste plaatsen in televeren. Op de site van jouw gemeente of afvalverwerker kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Heeze-Leende in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Heeze-Leende:
  • In de gemeente Heeze-Leende wordt de afvalkalender verzorgd door Blink.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 496 kilo huisvuil ingezameld door de 16,496 inwoners in Heeze-Leende.
  • In de gemeente Heeze-Leende wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Heeze-Leende zijn €245,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Heeze-Leende gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Heeze-Leende?

De afvalkalender van de gemeente Heeze-Leende vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Heeze-Leende?

Als je container in de gemeente Heeze-Leende niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Heeze-Leende of met de afvalverwerker: Blink

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Heeze-Leende kun je dan contact opnemen met de gemeente Heeze-Leende. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Blink) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Heeze-Leende?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Heeze-Leende een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Heeze-Leende als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Heeze-Leende?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Heeze-Leende: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Heeze-Leende. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *