Afvalkalender gemeente Heiloo

Afvalkalender gemeente Heiloo bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Heiloo? Op de afvalkalender van gemeente Heiloo vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Heiloo. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Heiloo wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Heiloo de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Heiloo.
Afvalkalender gemeente Heiloo

Afvalkalender Heiloo

Afvalkalender gemeente Heiloo bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Heiloo kunt vinden? De gemeente Heiloo ligt in de provincie Noord-Holland en heeft 24,410 inwoners. De afvalkalender in gemeente Heiloo wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Heiloo.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Heiloo aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Heiloo (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Heiloo.

Over afval in de gemeente Heiloo

In de gemeente Heiloo wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 24,410 inwoners in de gemeente Heiloo bieden jaarlijks ongeveer 538 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 126 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 76 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Heiloo jaarlijks per persoon 18 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Heiloo. Daarvan biedt iedere persoon 17 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 28 kilo grof huishoudelijk afval en 180 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Heiloo gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Heiloo

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Heiloo bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Heiloo vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Heiloo

In de gemeente Heiloo betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Heiloo betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Heiloo is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €211.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €364.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Heiloo: €310.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Heiloo wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Heiloo.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Heiloo.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Heiloo

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Heiloo.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 126
Papier 76
Glas 18
PMD 17
Grof huishoudelijk Restafval 28
Fijn huishoudelijk Restafval 180

Afvalwijzer gemeente Heiloo

Afvalwijzer Heiloo bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Heiloo jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 538 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 24,410 inwoners van de gemeente Heiloo, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Heiloo

Heiloo is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Heiloo

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Heiloo brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Heiloo op onderstaand adres:
  • Afvalbrengstation gemeente Heiloo, Rosendaal 2, 1851 LR Heiloo

Container niet geleegd of extra laten legen?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Heiloo

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Heiloo printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Heiloo printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Heiloo

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Heiloo

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Heiloo

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen. Oud papier wordt verwerkt door een speciale afvalverwerker. Zij maken “pulp” van oud papier en karton. Van dit pulp worden vervolgens weer nieuwe producten gemaakt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tissues en verpakkingsmateriaal voor alledaagse producten. Hierom wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Jij kunt hieraan jouw steentje bijdragen. Door het apart te houden van papier en dit op de juiste plaatsen in televeren. Op de site van jouw gemeente of afvalverwerker kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland wordt er samengewerkt met de gemeenten om een goed beleid te voeren rondom afvalverwerking. In principe ligt de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van huishoudelijk afval bij de gemeenten. Zij vertrekken jaarlijks de afvalkalender. Maar in de provincie worden de (milieu)vergunningen verstrekt en gekeken naar een goed en duurzaam beleid. In Nederland wordt op dit moment ca 60% van al het afval gescheiden. De doelstelling is om dit uit te breiden naar 75%.  Op deze manier belandt er minder afval op de stortplaats. Want het afval dat niet gescheiden, verbrand of gerecycled kan worden belandt op een stortplaats binnen de provincie. In de provincie Noord-Holland zijn nog drie actieve stortplaatsen en een baggerstortplaats. Daarnaast zijn er nog drie oude stortplaatsen welke nog een milieuvergunning hebben. Op deze plaatsen wordt het afval op een verantwoorde en zo duurzaam mogelijke manier opgeslagen. 

Afvalkalender Heiloo in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Heiloo:
  • In de gemeente Heiloo wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 538 kilo huisvuil ingezameld door de 24,410 inwoners in Heiloo.
  • In de gemeente Heiloo wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Heiloo zijn €310,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Heiloo gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Heiloo?

De afvalkalender van de gemeente Heiloo vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Heiloo?

Als je container in de gemeente Heiloo niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Heiloo of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Heiloo kun je dan contact opnemen met de gemeente Heiloo. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Heiloo?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Heiloo een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Heiloo als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Heiloo?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Heiloo: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Heiloo. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Eén gedachte over “Afvalkalender gemeente Heiloo”

 1. Goedenavond, wij zijn even niet zeker hoe de container aan de weg moet staan.
  Met de wielen naar de weg of juist andersom?
  Met vriendelijke groet, Peter Teunis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *