Afvalkalender gemeente Hellendoorn

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Hellendoorn bekijken? Hellendoorn ligt in de provincie  Overijssel en heeft ongeveer 35.885 inwoners. Het afval in Hellendoorn wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Hellendoorn

In de gemeente Hellendoorn wordt ongeveer 580 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 143
Papier 59
Glas 22
PMD 34,4
Grof huishoudelijk Restafval 44
Fijn huishoudelijk Restafval 120

Afvalwijzer Hellendoorn 2022

Afvalwijzer Hellendoorn bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Hellendoorn jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Hellendoorn 2022

De afvalkalender van de gemeente Hellendoorn vind je op:

Milieustraat gemeente Hellendoorn

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Hellendoorn?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Hellendoorn. Het adres van de milieustraat Hellendoorn is
  • Afvalbrengpunt Hellendoorn, Fuutweg 25, 7442 CL Nijverdal

Grofvuil gemeente Hellendoorn

Heb je grof huishoudelijk afval? Dan kun je dit naar de vuilstort in jouw gemeente brengen. Welke afvalsoorten je kwijt kunt bij de milieustraat kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Hellendoorn rondom feestdagen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Kun je de container aan de weg zetten met Pasen? Al deze actuele informatie vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Wil je jouw containers wegwerken? Met een containerombouw kijk je nooit meer tegen de Kliko’s aan. Ook helpt een containerombouw tegen stankoverlast, houdt ongedierte ver weg en zorgt ervoor dat jouw Kliko’s niet nat worden. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Oud papier gemeente Hellendoorn

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak.