Afvalkalender gemeente Hellendoorn

Afvalkalender gemeente Hellendoorn bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Hellendoorn? Op de afvalkalender van gemeente Hellendoorn vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Hellendoorn. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Hellendoorn wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Hellendoorn de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Hellendoorn.
Afvalkalender gemeente Hellendoorn

Afvalkalender Hellendoorn

Afvalkalender gemeente Hellendoorn bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Hellendoorn kunt vinden? De gemeente Hellendoorn ligt in de provincie Overijssel en heeft 35,987 inwoners. De afvalkalender in gemeente Hellendoorn wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Hellendoorn.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Hellendoorn aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Hellendoorn (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Hellendoorn.

Over afval in de gemeente Hellendoorn

In de gemeente Hellendoorn wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 35,987 inwoners in de gemeente Hellendoorn bieden jaarlijks ongeveer 580 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 143 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 59 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Hellendoorn jaarlijks per persoon 22 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Hellendoorn. Daarvan biedt iedere persoon 34.4 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 44 kilo grof huishoudelijk afval en 120 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Hellendoorn gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Hellendoorn

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Hellendoorn bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Hellendoorn vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Hellendoorn

In de gemeente Hellendoorn betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Hellendoorn betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Hellendoorn is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €244.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €297.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Hellendoorn: €283.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Hellendoorn wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Hellendoorn.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Hellendoorn.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Hellendoorn

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Hellendoorn.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 143
Papier 59
Glas 22
PMD 34.4
Grof huishoudelijk Restafval 44
Fijn huishoudelijk Restafval 120

Afvalwijzer gemeente Hellendoorn

Afvalwijzer Hellendoorn bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Hellendoorn jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 580 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 35,987 inwoners van de gemeente Hellendoorn, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Hellendoorn

Hellendoorn is een niet-diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Hellendoorn

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Hellendoorn brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Hellendoorn op onderstaand adres:
  • Afvalbrengpunt Hellendoorn, Fuutweg 25, 7442 CL Nijverdal

Niet geleegd, extra container of container vol?

Zit de ondergrondse container vol? Dit is erg vervelend. Vaak is het zo dat de container niet vol zit maar verstopt is geraakt doordat er iemand te grote stukken afval heeft afgestort. Hierdoor kan het lijken alsof de ondergrondse container vol zit. Op de ondergrondse container zit vaak een sticker met een telefoonnummer wat je kunt bellen. Je kunt dan een melding maken. Leg nooit afval naast de container. Want hierdoor kan het afval in de natuur rondslingeren en dan krijg je zwerfafval. Daarnaast staat er een boete op wanneer je het afval op een niet juiste manier afstort. Wil je jouw afval toch afstorten? Maak dan een online of telefonische afspraak met jouw gemeente of afvalverwerker. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het afval af te storten naar de milieustraat.  

Papieren afvalkalender gemeente Hellendoorn

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Hellendoorn printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Hellendoorn printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Hellendoorn

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Hellendoorn

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Hellendoorn

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Overijssel

In de provincie Overijssel wordt er op verschillende manieren gewerkt aan afvalreductie. Zo werken de gemeenten nauw samen met elkaar om inwoners en bedrijven te informeren over de impact van afvalproductie. Daarnaast is er een initiatief in het leven geroepen om het zwervend afval aan te pakken. Een van de maatregelen is het opzetten van een zwerfafval campagne. Hierbij wordt er samengewerkt met gemeenten, bedrijven en vrijwilligers om zwervend afval op te ruimen en inwoners bewust te maken van het belang van afvalvermindering. Er zijn ook initiatieven genomen om inwoners te stimuleren om afval te scheiden. Zo bieden gemeenten in de provincie Overijssel inzamelpunten voor recycling van afvalsoorten zoals papier, plastic, metalen en glas. Het beleid van de provincie lijkt haar vruchten af te werpen. De doelstelling van het Nederlandse rijk is om in 2030 75% van het afval te scheiden, provincie Overijssel is al goed op weg met 74%. 

Afvalkalender Hellendoorn in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Hellendoorn:
  • In de gemeente Hellendoorn wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 580 kilo huisvuil ingezameld door de 35,987 inwoners in Hellendoorn.
  • In de gemeente Hellendoorn wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Hellendoorn zijn €283,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Hellendoorn gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Hellendoorn?

De afvalkalender van de gemeente Hellendoorn vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Hellendoorn?

Als je container in de gemeente Hellendoorn niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Hellendoorn of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Hellendoorn kun je dan contact opnemen met de gemeente Hellendoorn. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Hellendoorn?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Hellendoorn een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Hellendoorn als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Hellendoorn?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Hellendoorn: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Hellendoorn. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *