Afvalkalender gemeente Helmond

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Helmond bekijken? Helmond ligt in de provincie  Noord-Brabant en heeft ongeveer 92.312 inwoners. Het afval in Helmond wordt verzorgd door Blink.

Afvalkalender gemeente Helmond

In de gemeente Helmond wordt ongeveer 542 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 87
Papier 49
Glas 18
PMD 17
Grof huishoudelijk Restafval 65
Fijn huishoudelijk Restafval 187

Afvalwijzer Helmond 2022

Afvalwijzer Helmond bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Helmond jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Helmond 2022

De afvalkalender van de gemeente Helmond vind je op:

Milieustraat gemeente Helmond

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Helmond?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Helmond. Het adres van de milieustraat Helmond is
  • Milieustraat Helmond, Gerstdijk 1, 5704 RG Helmond

Grofvuil gemeente Helmond

Heb je grof huishoudelijk afval? Dan kun je dit naar de vuilstort in jouw gemeente brengen. Welke afvalsoorten je kwijt kunt bij de milieustraat kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Helmond rondom feestdagen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Kun je de container aan de weg zetten met Pasen? Al deze actuele informatie vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Wil je jouw containers wegwerken? Met een containerombouw kijk je nooit meer tegen de Kliko’s aan. Ook helpt een containerombouw tegen stankoverlast, houdt ongedierte ver weg en zorgt ervoor dat jouw Kliko’s niet nat worden. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Oud papier gemeente Helmond

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak.