Afvalkalender gemeente Helmond

Afvalkalender gemeente Helmond bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Helmond? Op de afvalkalender van gemeente Helmond vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Helmond. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Helmond wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Helmond de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Helmond.
Afvalkalender gemeente Helmond

Afvalkalender Helmond

Afvalkalender gemeente Helmond bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Helmond kunt vinden? De gemeente Helmond ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 93,525 inwoners. De afvalkalender in gemeente Helmond wordt verzorgd door Blink. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Helmond.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Helmond aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Helmond (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Helmond.

Over afval in de gemeente Helmond

In de gemeente Helmond wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 93,525 inwoners in de gemeente Helmond bieden jaarlijks ongeveer 542 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 87 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 49 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Helmond jaarlijks per persoon 18 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Helmond. Daarvan biedt iedere persoon 17 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 65 kilo grof huishoudelijk afval en 187 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Helmond gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Helmond

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Helmond bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Helmond vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Helmond

In de gemeente Helmond betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Helmond betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Helmond is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €236.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €293.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Helmond: €273.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Helmond wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Helmond.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Helmond.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Helmond

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Helmond.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 87
Papier 49
Glas 18
PMD 17
Grof huishoudelijk Restafval 65
Fijn huishoudelijk Restafval 187

Afvalwijzer gemeente Helmond

Afvalwijzer Helmond bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Helmond jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 542 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 93,525 inwoners van de gemeente Helmond, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Helmond

Helmond is een niet-diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Helmond

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Helmond brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Helmond op onderstaand adres:
  • Milieustraat Helmond, Gerstdijk 1, 5704 RG Helmond

Container vol? Extra lediging aanvragen?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Helmond

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Helmond printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Blink.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Helmond printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Helmond

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Helmond

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Helmond

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Helmond in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Helmond:
  • In de gemeente Helmond wordt de afvalkalender verzorgd door Blink.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 542 kilo huisvuil ingezameld door de 93,525 inwoners in Helmond.
  • In de gemeente Helmond wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Helmond zijn €273,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Helmond gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Helmond?

De afvalkalender van de gemeente Helmond vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Helmond?

Als je container in de gemeente Helmond niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Helmond of met de afvalverwerker: Blink

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Helmond kun je dan contact opnemen met de gemeente Helmond. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Blink) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Helmond?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Helmond een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Helmond als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Helmond?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Helmond: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Helmond. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Helmond”

  1. Beste Twan, de afvalophaaldatum voor de blauwe container (papier afval) verschilt per adres in de gemeente Helmond. Via Deze link kunt u uw adres invoeren en dan ziet u in één oogopslag wanneer welke container bij u in de straat geleegd wordt.

   Hopende u zo voldoende geïnformeerd te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *