Afvalkalender gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Afvalkalender gemeente Hendrik-Ido-Ambacht bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht? Op de afvalkalender van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.
Afvalkalender gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Afvalkalender Hendrik-Ido-Ambacht

Afvalkalender gemeente Hendrik-Ido-Ambacht bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht kunt vinden? De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft 31,720 inwoners. De afvalkalender in gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wordt verzorgd door HVC. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Hendrik-Ido-Ambacht (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Over afval in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

In de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 31,720 inwoners in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht bieden jaarlijks ongeveer 536 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 52 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 48 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht jaarlijks per persoon 14 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Daarvan biedt iedere persoon 6.6 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 34 kilo grof huishoudelijk afval en 238 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Hendrik-Ido-Ambacht gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Hendrik-Ido-Ambacht

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

In de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €265.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €374.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Hendrik-Ido-Ambacht: €346.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Hendrik-Ido-Ambacht.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Hendrik-Ido-Ambacht.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 52
Papier 48
Glas 14
PMD 6.6
Grof huishoudelijk Restafval 34
Fijn huishoudelijk Restafval 238

Afvalwijzer gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Afvalwijzer Hendrik-Ido-Ambacht bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 536 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 31,720 inwoners van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Hendrik-Ido-Ambacht is een niet-diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht op onderstaand adres:
  • HVC Afvalbrengstation Hendrik-Ido-Ambacht, Crezéepolderweg 9, 3341 LA Hendrik-Ido-Ambacht

Volle kliko en extra laten legen?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van HVC.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Hendrik-Ido-Ambacht

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Hendrik-Ido-Ambacht

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Vaak zijn er enkele instructies aan verbonden. Zo kun je het beste ervoor kiezen om het papier kleiner te maken zodat het beter past in de ondergrondse container. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden bij veel supermarkten om jouw oud papier in te leveren. In sommige gemeenten wordt er jaarlijks op enkele dagen het oud papier opgehaald. Dit kun je dan op de aangegeven plaatsen aan de straat zetten. Verstandig is het om het papier even te binden met een afbreekbaar touw zodat jouw afval niet rondslingerd in de natuur. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Zuid-Holland

Binnen de provincie Zuid-Holland zijn er diverse duurzame initiatieven die zich richten op het reduceren van afval, recycling, hergebruik en afvalverbranding. De gemeente informeert haar inwoners hierover middels de afvalkalender. Zo wordt er nauw samengewerkt met de lokale gemeenten en bedrijven om op een duurzame wijze het afval af te kunnen voeren. Ook zijn er diverse initiatieven waarbij de afvalverwerking wordt gebruikt voor energieopwekking. In Nederland produceren we jaarlijks per persoon ongeveer 490 kg afval per jaar.  Ongeveer een half % van al dit afval kan niet worden gescheiden, gerecycled of worden verbrand. Dit afval belandt dan op de stortplaats. Er zijn in de provincie Zuid-Holland elf stortplaatsen. De provincie houdt toezicht op de nazorg van afval en baggerstortplaatsen. Zij zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van nadelige effecten aan het milieu. 

Afvalkalender Hendrik-Ido-Ambacht in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Hendrik-Ido-Ambacht:
  • In de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wordt de afvalkalender verzorgd door HVC.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 536 kilo huisvuil ingezameld door de 31,720 inwoners in Hendrik-Ido-Ambacht.
  • In de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht zijn €346,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Hendrik-Ido-Ambacht gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht?

De afvalkalender van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Hendrik-Ido-Ambacht?

Als je container in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht of met de afvalverwerker: HVC

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht kun je dan contact opnemen met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (HVC) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Hendrik-Ido-Ambacht?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Hendrik-Ido-Ambacht?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *