Afvalkalender gemeente Hengelo

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Hengelo bekijken? Hengelo ligt in de provincie  Overijssel en heeft ongeveer 81.198 inwoners. Het afval in Hengelo wordt verzorgd door Twente Milieu.

Afvalkalender gemeente Hengelo

In de gemeente Hengelo wordt ongeveer 442 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 92
Papier 60
Glas 25
PMD 47,6
Grof huishoudelijk Restafval 10
Fijn huishoudelijk Restafval 97

Afvalwijzer Hengelo 2022

Afvalwijzer Hengelo bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Hengelo jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Hengelo 2022

De afvalkalender van de gemeente Hengelo vind je op:

Milieustraat gemeente Hengelo

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Hengelo?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Hengelo. Het adres van de milieustraat Hengelo is
  • Milieupark Hengelo, Wegtersweg 9, 7556 BP Hengelo

Grofvuil gemeente Hengelo

Heb je grof huishoudelijk afval? Dan kun je dit naar de vuilstort in jouw gemeente brengen. Welke afvalsoorten je kwijt kunt bij de milieustraat kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Hengelo rondom feestdagen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Kun je de container aan de weg zetten met Pasen? Al deze actuele informatie vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Wil je jouw containers wegwerken? Met een containerombouw kijk je nooit meer tegen de Kliko’s aan. Ook helpt een containerombouw tegen stankoverlast, houdt ongedierte ver weg en zorgt ervoor dat jouw Kliko’s niet nat worden. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Oud papier gemeente Hengelo

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak.