Afvalkalender gemeente Hoeksche Waard

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Hoeksche Waard bekijken? Hoeksche Waard ligt in de provincie  Zuid-Holland en heeft ongeveer 87.531 inwoners. Het afval in Hoeksche Waard wordt verzorgd door RAD.

Afvalkalender gemeente Hoeksche Waard

In de gemeente Hoeksche Waard wordt ongeveer 584 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 145
Papier 61
Glas 23
PMD 25,8
Grof huishoudelijk Restafval 33
Fijn huishoudelijk Restafval 150

Afvalwijzer Hoeksche Waard 2022

Afvalwijzer Hoeksche Waard bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Hoeksche Waard jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Hoeksche Waard 2022

De afvalkalender van de gemeente Hoeksche Waard vind je op:

Milieustraat gemeente Hoeksche Waard

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Hoeksche Waard?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Hoeksche Waard. Het adres van de milieustraat Hoeksche Waard is
  • Milieustraat RAD Hoeksche Waard, Smidsweg 20-A, 3273 LK Westmaas

Grofvuil gemeente Hoeksche Waard

Heb je grof huishoudelijk afval? Dan kun je dit naar de vuilstort in jouw gemeente brengen. Welke afvalsoorten je kwijt kunt bij de milieustraat kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Hoeksche Waard rondom feestdagen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Kun je de container aan de weg zetten met Pasen? Al deze actuele informatie vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Wil je jouw containers wegwerken? Met een containerombouw kijk je nooit meer tegen de Kliko’s aan. Ook helpt een containerombouw tegen stankoverlast, houdt ongedierte ver weg en zorgt ervoor dat jouw Kliko’s niet nat worden. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Oud papier gemeente Hoeksche Waard

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak.