Afvalkalender gemeente Hof van Twente

Afvalkalender gemeente Hof van Twente bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Hof van Twente? Op de afvalkalender van gemeente Hof van Twente vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Hof van Twente. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Hof van Twente wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Hof van Twente de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Hof van Twente.
Afvalkalender gemeente Hof van Twente

Afvalkalender Hof van Twente

Afvalkalender gemeente Hof van Twente bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Hof van Twente kunt vinden? De gemeente Hof van Twente ligt in de provincie Overijssel en heeft 35,078 inwoners. De afvalkalender in gemeente Hof van Twente wordt verzorgd door Twente Milieu. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Hof van Twente.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Hof van Twente aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Hof van Twente (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Hof van Twente.

Over afval in de gemeente Hof van Twente

In de gemeente Hof van Twente wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 35,078 inwoners in de gemeente Hof van Twente bieden jaarlijks ongeveer 454 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 133 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 74 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Hof van Twente jaarlijks per persoon 26 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Hof van Twente. Daarvan biedt iedere persoon 46.7 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 10 kilo grof huishoudelijk afval en 85 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Hof van Twente gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Hof van Twente

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Hof van Twente bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Hof van Twente vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Hof van Twente

In de gemeente Hof van Twente betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Hof van Twente betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Hof van Twente is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €181.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €228.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Hof van Twente: €214.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Hof van Twente wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Hof van Twente.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Hof van Twente.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Hof van Twente

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Hof van Twente.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 133
Papier 74
Glas 26
PMD 46.7
Grof huishoudelijk Restafval 10
Fijn huishoudelijk Restafval 85

Afvalwijzer gemeente Hof van Twente

Afvalwijzer Hof van Twente bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Hof van Twente jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 454 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 35,078 inwoners van de gemeente Hof van Twente, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Hof van Twente

Hof van Twente is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Hof van Twente

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Hof van Twente brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Hof van Twente op onderstaand adres:
  • Milieupark Hof van Twente, Mossendamsdwarsweg 1A, 7472 DB Goor

Container vol? Extra lediging aanvragen?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Hof van Twente

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Hof van Twente printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Twente Milieu.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Hof van Twente printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Hof van Twente

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Hof van Twente

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Hof van Twente

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Overijssel

In de provincie Overijssel wordt er op verschillende manieren gewerkt aan afvalreductie. Zo werken de gemeenten nauw samen met elkaar om inwoners en bedrijven te informeren over de impact van afvalproductie. Daarnaast is er een initiatief in het leven geroepen om het zwervend afval aan te pakken. Een van de maatregelen is het opzetten van een zwerfafval campagne. Hierbij wordt er samengewerkt met gemeenten, bedrijven en vrijwilligers om zwervend afval op te ruimen en inwoners bewust te maken van het belang van afvalvermindering. Er zijn ook initiatieven genomen om inwoners te stimuleren om afval te scheiden. Zo bieden gemeenten in de provincie Overijssel inzamelpunten voor recycling van afvalsoorten zoals papier, plastic, metalen en glas. Het beleid van de provincie lijkt haar vruchten af te werpen. De doelstelling van het Nederlandse rijk is om in 2030 75% van het afval te scheiden, provincie Overijssel is al goed op weg met 74%. 

Afvalkalender Hof van Twente in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Hof van Twente:
  • In de gemeente Hof van Twente wordt de afvalkalender verzorgd door Twente Milieu.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 454 kilo huisvuil ingezameld door de 35,078 inwoners in Hof van Twente.
  • In de gemeente Hof van Twente wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Hof van Twente zijn €214,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Hof van Twente gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Hof van Twente?

De afvalkalender van de gemeente Hof van Twente vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Hof van Twente?

Als je container in de gemeente Hof van Twente niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Hof van Twente of met de afvalverwerker: Twente Milieu

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Hof van Twente kun je dan contact opnemen met de gemeente Hof van Twente. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Twente Milieu) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Hof van Twente?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Hof van Twente een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Hof van Twente als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Hof van Twente?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Hof van Twente: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Hof van Twente. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *