Afvalkalender gemeente Hoogeveen

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Hoogeveen bekijken? Hoogeveen ligt in de provincie  Drenthe en heeft ongeveer 55.645 inwoners. Het afval in Hoogeveen wordt verzorgd door Area afval.

Afvalkalender gemeente Hoogeveen

In de gemeente Hoogeveen wordt ongeveer 560 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 125
Papier 55
Glas 19
PMD 28
Grof huishoudelijk Restafval 33
Fijn huishoudelijk Restafval 145

Afvalwijzer Hoogeveen 2022

Afvalwijzer Hoogeveen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Hoogeveen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Hoogeveen 2022

De afvalkalender van de gemeente Hoogeveen vind je op:

Milieustraat gemeente Hoogeveen

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Hoogeveen?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Hoogeveen. Het adres van de milieustraat Hoogeveen is
  • Milieustraat Hoogeveen, De Vos van Steenwijklaan 75, 7902 NP Hoogeveen

Grofvuil gemeente Hoogeveen

Heb je grof huishoudelijk afval? Dan kun je dit naar de vuilstort in jouw gemeente brengen. Welke afvalsoorten je kwijt kunt bij de milieustraat kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Hoogeveen rondom feestdagen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Kun je de container aan de weg zetten met Pasen? Al deze actuele informatie vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Wil je jouw containers wegwerken? Met een containerombouw kijk je nooit meer tegen de Kliko’s aan. Ook helpt een containerombouw tegen stankoverlast, houdt ongedierte ver weg en zorgt ervoor dat jouw Kliko’s niet nat worden. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Oud papier gemeente Hoogeveen

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak.