Afvalkalender gemeente Kaag en Braassem

Afvalkalender gemeente Kaag en Braassem bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Kaag en Braassem? Op de afvalkalender van gemeente Kaag en Braassem vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Kaag en Braassem. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Kaag en Braassem wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Kaag en Braassem de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Kaag en Braassem.
Afvalkalender gemeente Kaag en Braassem

Afvalkalender Kaag en Braassem

Afvalkalender gemeente Kaag en Braassem bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Kaag en Braassem kunt vinden? De gemeente Kaag en Braassem ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft 27,931 inwoners. De afvalkalender in gemeente Kaag en Braassem wordt verzorgd door Cyclus. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Kaag en Braassem.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Kaag en Braassem aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Kaag en Braassem (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Kaag en Braassem.

Over afval in de gemeente Kaag en Braassem

In de gemeente Kaag en Braassem wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 27,931 inwoners in de gemeente Kaag en Braassem bieden jaarlijks ongeveer 495 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 139 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 64 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Kaag en Braassem jaarlijks per persoon 25 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Kaag en Braassem. Daarvan biedt iedere persoon 28.4 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 23 kilo grof huishoudelijk afval en 103 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Kaag en Braassem gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Kaag en Braassem

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Kaag en Braassem bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Kaag en Braassem vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Kaag en Braassem

In de gemeente Kaag en Braassem betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Kaag en Braassem betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Kaag en Braassem is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €285.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €326.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Kaag en Braassem: €314.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Kaag en Braassem wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Kaag en Braassem.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Kaag en Braassem.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Kaag en Braassem

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Kaag en Braassem.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 139
Papier 64
Glas 25
PMD 28.4
Grof huishoudelijk Restafval 23
Fijn huishoudelijk Restafval 103

Afvalwijzer gemeente Kaag en Braassem

Afvalwijzer Kaag en Braassem bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Kaag en Braassem jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 495 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 27,931 inwoners van de gemeente Kaag en Braassem, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Kaag en Braassem

Kaag en Braassem is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Kaag en Braassem

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Kaag en Braassem brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Kaag en Braassem op onderstaand adres:
  • Gemeente werplaats Kaag en Braassem, Veenderveld 53, 2371 TT Roelofarendsveen

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Kaag en Braassem

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Kaag en Braassem printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Cyclus.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Kaag en Braassem printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Kaag en Braassem

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Kaag en Braassem

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Kaag en Braassem

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Zuid-Holland

Binnen de provincie Zuid-Holland zijn er diverse duurzame initiatieven die zich richten op het reduceren van afval, recycling, hergebruik en afvalverbranding. De gemeente informeert haar inwoners hierover middels de afvalkalender. Zo wordt er nauw samengewerkt met de lokale gemeenten en bedrijven om op een duurzame wijze het afval af te kunnen voeren. Ook zijn er diverse initiatieven waarbij de afvalverwerking wordt gebruikt voor energieopwekking. In Nederland produceren we jaarlijks per persoon ongeveer 490 kg afval per jaar.  Ongeveer een half % van al dit afval kan niet worden gescheiden, gerecycled of worden verbrand. Dit afval belandt dan op de stortplaats. Er zijn in de provincie Zuid-Holland elf stortplaatsen. De provincie houdt toezicht op de nazorg van afval en baggerstortplaatsen. Zij zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van nadelige effecten aan het milieu. 

Afvalkalender Kaag en Braassem in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Kaag en Braassem:
  • In de gemeente Kaag en Braassem wordt de afvalkalender verzorgd door Cyclus.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 495 kilo huisvuil ingezameld door de 27,931 inwoners in Kaag en Braassem.
  • In de gemeente Kaag en Braassem wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Kaag en Braassem zijn €314,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Kaag en Braassem gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Kaag en Braassem?

De afvalkalender van de gemeente Kaag en Braassem vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Kaag en Braassem?

Als je container in de gemeente Kaag en Braassem niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Kaag en Braassem of met de afvalverwerker: Cyclus

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Kaag en Braassem kun je dan contact opnemen met de gemeente Kaag en Braassem. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Cyclus) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Kaag en Braassem?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Kaag en Braassem een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Kaag en Braassem als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Kaag en Braassem?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Kaag en Braassem: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Kaag en Braassem. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *