Afvalkalender gemeente Kerkrade

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Kerkrade bekijken? Kerkrade ligt in de provincie  Limburg en heeft ongeveer 45.684 inwoners. Het afval in Kerkrade wordt verzorgd door rd4.

Afvalkalender gemeente Kerkrade

In de gemeente Kerkrade wordt ongeveer 481 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 107
Papier 61
Glas 23
PMD 28,2
Grof huishoudelijk Restafval 20
Fijn huishoudelijk Restafval 144

Afvalwijzer Kerkrade 2022

Afvalwijzer Kerkrade bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Kerkrade jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Kerkrade 2022

De afvalkalender van de gemeente Kerkrade vind je op:

Milieustraat gemeente Kerkrade

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Kerkrade?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Kerkrade. Het adres van de milieustraat Kerkrade is
  • Rd4 Milieupark Kerkrade, Ingenieur Wintgensstraat 2, 6466 NE Kerkrade

Grofvuil gemeente Kerkrade

Heb je grof huishoudelijk afval? Dan kun je dit naar de vuilstort in jouw gemeente brengen. Welke afvalsoorten je kwijt kunt bij de milieustraat kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Kerkrade rondom feestdagen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Kun je de container aan de weg zetten met Pasen? Al deze actuele informatie vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Een containerombouw of klikokast is dé ideale oplossing om niet meer tegen jouw kliko’s aan te hoeven kijken. Je tuin ziet er direct een stuk verzorgder uit met een mooie klikokast om je containers heen. Benieuwd naar wat een Klikokast kost? Bekijk hier direct hier:

Oud papier gemeente Kerkrade

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak.