Afvalkalender gemeente Kerkrade

Afvalkalender gemeente Kerkrade bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Kerkrade? Op de afvalkalender van gemeente Kerkrade vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Kerkrade. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Kerkrade wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Kerkrade de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Kerkrade.
Afvalkalender gemeente Kerkrade

Afvalkalender Kerkrade

Afvalkalender gemeente Kerkrade bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Kerkrade kunt vinden? De gemeente Kerkrade ligt in de provincie Limburg en heeft 45,233 inwoners. De afvalkalender in gemeente Kerkrade wordt verzorgd door rd4. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Kerkrade.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Kerkrade aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Kerkrade (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Kerkrade.

Over afval in de gemeente Kerkrade

In de gemeente Kerkrade wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 45,233 inwoners in de gemeente Kerkrade bieden jaarlijks ongeveer 481 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 107 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 61 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Kerkrade jaarlijks per persoon 23 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Kerkrade. Daarvan biedt iedere persoon 28.2 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 20 kilo grof huishoudelijk afval en 144 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Kerkrade gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Kerkrade

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Kerkrade bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Kerkrade vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Kerkrade

In de gemeente Kerkrade betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Kerkrade betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Kerkrade is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €242.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €328.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Kerkrade: €291.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Kerkrade wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Kerkrade.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Kerkrade.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Kerkrade

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Kerkrade.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 107
Papier 61
Glas 23
PMD 28.2
Grof huishoudelijk Restafval 20
Fijn huishoudelijk Restafval 144

Afvalwijzer gemeente Kerkrade

Afvalwijzer Kerkrade bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Kerkrade jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 481 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 45,233 inwoners van de gemeente Kerkrade, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Kerkrade

Kerkrade is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Kerkrade

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Kerkrade brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Kerkrade op onderstaand adres:
  • Rd4 Milieupark Kerkrade, Ingenieur Wintgensstraat 2, 6466 NE Kerkrade

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Kerkrade

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Kerkrade printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van rd4.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Kerkrade printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Kerkrade

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Kerkrade

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Kerkrade

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Limburg

Woon jij in de provincie Limburg? Inwoners van de provincie Limburg hebben diverse mogelijkheden om hun afval weg te gooien. Zo werken sommige gemeenten met het DIFTAR systeem en andere werken met een vast tarief. DIFTAR staat voor gedifferentieerde tarieven, dit betekent kortweg; hoe meer afval je produceert hoe meer je betaalt. In de provincie Limburg wordt er nauw samengewerkt met de diverse gemeenten om een zo duurzaam mogelijk beleid te maken op afvalverwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op kosten van het afval. Door op een juiste manier jouw afval te scheiden beperk je de kosten voor het restafval. Denk hierbij aan het apart houden van plastic, glas en GFT afval. 

Afvalkalender Kerkrade in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Kerkrade:
  • In de gemeente Kerkrade wordt de afvalkalender verzorgd door rd4.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 481 kilo huisvuil ingezameld door de 45,233 inwoners in Kerkrade.
  • In de gemeente Kerkrade wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Kerkrade zijn €291,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Kerkrade gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Kerkrade?

De afvalkalender van de gemeente Kerkrade vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Kerkrade?

Als je container in de gemeente Kerkrade niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Kerkrade of met de afvalverwerker: rd4

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Kerkrade kun je dan contact opnemen met de gemeente Kerkrade. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (rd4) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Kerkrade?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Kerkrade een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Kerkrade als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Kerkrade?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Kerkrade: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Kerkrade. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *