Afvalkalender gemeente Landsmeer

Afvalkalender gemeente Landsmeer bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Landsmeer? Op de afvalkalender van gemeente Landsmeer vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Landsmeer. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Landsmeer wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Landsmeer de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Landsmeer.
Afvalkalender gemeente Landsmeer

Afvalkalender Landsmeer

Afvalkalender gemeente Landsmeer bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Landsmeer kunt vinden? De gemeente Landsmeer ligt in de provincie Noord-Holland en heeft 11,555 inwoners. De afvalkalender in gemeente Landsmeer wordt verzorgd door Remondis. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Landsmeer.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Landsmeer aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Landsmeer (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Landsmeer.

Over afval in de gemeente Landsmeer

In de gemeente Landsmeer wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 11,555 inwoners in de gemeente Landsmeer bieden jaarlijks ongeveer 591 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 94 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 51 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Landsmeer jaarlijks per persoon 23 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Landsmeer. Daarvan biedt iedere persoon 11 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 44 kilo grof huishoudelijk afval en 221 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Landsmeer gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Landsmeer

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Landsmeer bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Landsmeer vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Landsmeer

In de gemeente Landsmeer betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Landsmeer betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Landsmeer is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €346.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €462.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Landsmeer: €427.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Landsmeer wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Landsmeer.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Landsmeer.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Landsmeer

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Landsmeer.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 94
Papier 51
Glas 23
PMD 11
Grof huishoudelijk Restafval 44
Fijn huishoudelijk Restafval 221

Afvalwijzer gemeente Landsmeer

Afvalwijzer Landsmeer bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Landsmeer jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 591 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 11,555 inwoners van de gemeente Landsmeer, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Landsmeer

Landsmeer is een niet-diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Landsmeer

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Landsmeer brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Landsmeer op onderstaand adres:
  • Gemeentewerf Landsmeer, Scheepsbouwersweg 5, 1121 PC Landsmeer

Volle kliko en extra laten legen?

Zit de ondergrondse container vol? Dit is erg vervelend. Vaak is het zo dat de container niet vol zit maar verstopt is geraakt doordat er iemand te grote stukken afval heeft afgestort. Hierdoor kan het lijken alsof de ondergrondse container vol zit. Op de ondergrondse container zit vaak een sticker met een telefoonnummer wat je kunt bellen. Je kunt dan een melding maken. Leg nooit afval naast de container. Want hierdoor kan het afval in de natuur rondslingeren en dan krijg je zwerfafval. Daarnaast staat er een boete op wanneer je het afval op een niet juiste manier afstort. Wil je jouw afval toch afstorten? Maak dan een online of telefonische afspraak met jouw gemeente of afvalverwerker. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het afval af te storten naar de milieustraat.  

Papieren afvalkalender gemeente Landsmeer

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Landsmeer printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Remondis.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Landsmeer printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Landsmeer

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Landsmeer

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in Landsmeer

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland wordt er samengewerkt met de gemeenten om een goed beleid te voeren rondom afvalverwerking. In principe ligt de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van huishoudelijk afval bij de gemeenten. Zij vertrekken jaarlijks de afvalkalender. Maar in de provincie worden de (milieu)vergunningen verstrekt en gekeken naar een goed en duurzaam beleid. In Nederland wordt op dit moment ca 60% van al het afval gescheiden. De doelstelling is om dit uit te breiden naar 75%.  Op deze manier belandt er minder afval op de stortplaats. Want het afval dat niet gescheiden, verbrand of gerecycled kan worden belandt op een stortplaats binnen de provincie. In de provincie Noord-Holland zijn nog drie actieve stortplaatsen en een baggerstortplaats. Daarnaast zijn er nog drie oude stortplaatsen welke nog een milieuvergunning hebben. Op deze plaatsen wordt het afval op een verantwoorde en zo duurzaam mogelijke manier opgeslagen. 

Afvalkalender Landsmeer in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Landsmeer:
  • In de gemeente Landsmeer wordt de afvalkalender verzorgd door Remondis.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 591 kilo huisvuil ingezameld door de 11,555 inwoners in Landsmeer.
  • In de gemeente Landsmeer wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Landsmeer zijn €427,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Landsmeer gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Landsmeer?

De afvalkalender van de gemeente Landsmeer vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Landsmeer?

Als je container in de gemeente Landsmeer niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Landsmeer of met de afvalverwerker: Remondis

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Landsmeer kun je dan contact opnemen met de gemeente Landsmeer. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Remondis) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Landsmeer?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Landsmeer een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Landsmeer als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Landsmeer?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Landsmeer: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Landsmeer. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *