Afvalkalender gemeente Langedijk

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Langedijk bekijken? Langedijk ligt in de provincie  Noord-Holland en heeft ongeveer 28.175 inwoners. Het afval in Langedijk wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Langedijk

In de gemeente Langedijk wordt ongeveer 559 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 114
Papier 55
Glas 19
PMD 23,4
Grof huishoudelijk Restafval 34
Fijn huishoudelijk Restafval 155

Afvalwijzer Langedijk 2024

Afvalwijzer Langedijk bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Langedijk jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Langedijk 2024

De afvalkalender 2024 van de gemeente Langedijk vind je op:

Milieustraat gemeente Langedijk

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Langedijk?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Langedijk. Het adres van de milieustraat Langedijk is

  • Afvalbrengstation gemeente Langedijk, Berrie 8, 1724 BB Oudkarspel

Grofvuil gemeente Langedijk

Heb je grof huishoudelijk afval? Dan kun je dit naar de vuilstort in jouw gemeente brengen. Welke afvalsoorten je kwijt kunt bij de milieustraat kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Langedijk rondom feestdagen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Kun je de container aan de weg zetten met Pasen? Al deze actuele informatie vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Een containerombouw of klikokast is dé ideale oplossing om niet meer tegen jouw kliko’s aan te hoeven kijken. Je tuin ziet er direct een stuk verzorgder uit met een mooie klikokast om je containers heen. Benieuwd naar wat een Klikokast kost? Bekijk hier direct hier:

Oud papier gemeente Langedijk

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Op de site van jouw gemeente kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.