Afvalkalender gemeente Leeuwarden

Afvalkalender gemeente Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden heeft ongeveer 100.000 inwoners en ligt in het Noorden van Nederland. Het is tevens de hoofdplaats van de provincie Leeuwarden. Leeuwarden behoort tot één van de oudste steden van Noord-Nederland. De gemeente Leeuwarden wordt in het Fries ook wel Ljouwert genoemd.

De afvalkalender van de gemeente Leeuwarden wordt verzorgd door Omrin. Wil je weten wanneer jouw container aan de weg moet in de gemeente Leeuwarden? Voer je postcode en huisnummer in en kom erachter. Controleer regelmatig wanneer jouw container aan de weg moet, met feestdagen en in vakanties verandert dit nog wel eens. Klik hier om naar de afvalkalender van Omrid te gaan.

Afvalkalender app gemeente Leeuwarden

Wil je jouw afvalkalender altijd bij de hand hebben? Download dan de afvalkalender app in de App Store of de Google Play store. Hier vind je alle zaken op het gebied van jouw afval en bovendien kun je een herinnering instellen als je container aan de weg moet. Ook worden er enkele handige tips gegeven.

Afvalwijzer gemeente Leeuwarden 2022

De gemeente Leeuwarden heeft naast een afvalkalender ook een afvalwijzer. Hierin staat onder andere wat de actuele tarieven van de milieustraat zijn, welke regels er gelden voor jouw containers en welk afval in welke container moet. Hieronder vind je de afvalwijzer van Leeuwarden:

Milieustraat Leeuwarden

Je kunt afval ook naar de milieustraat in Leeuwarden brengen. Het adres van de milieustraat in Leeuwarden is:

Greunsweg 86
8937 AN
Leeuwarden