Afvalkalender gemeente Leiden

Afvalkalender gemeente Leiden

Ben je op zoek naar de afvalkalender van de gemeente Leiden? De afvalkalender van de gemeente Leiden wordt door de gemeente Leiden zelf verzorgd. Binnen de gemeente Leiden wordt gewerkt met restafval en Gft-afval. Voor al het andere afval zijn ondergrondse containers bij jou in de buurt te vinden. De gemeente Leiden is ingedeeld in verschillende wijk van A tot en met F.

Wijk A: Merendijk, Oostvliet, Vreewijk en Klein Cronestein.

Op woensdag:
Restafval: Even weken.
Gft-afval: Oneven weken

Wijk B: Hoge Mors, Houtkwartier, Leeuwenhoek, Vogelwijk, Transvaalbuurt, Lage Mors, nieuwbouwwijk Groenoord, Rijn en Schiekade Pesthuiswijk, en Tevreewijk.

Op woensdag:
Restafval: Oneven weken
Gft-afval: Even weken

Wijk C: Haagwegkwartier, Tuinstadwijk (ten westen van de Herenstraat), De Coebel, Boshuizen, Fortuinwijk, Gasthuiswijk.

Op dinsdag:
Restafval: Even weken
Gft-afval: Oneven weken

Wijk D: Nieuw Leyden, Noorderkwartier, de Kooi, Zeeheldenbuurt en bedrijventerreinen De Waard.

Op maandag:
Restafval: Oneven weken
Gft-afval: Even weken

Wijk E: Rijndijkbuurt, Burgemeesterswijk, Professorenwijk en Tuinstadwijk (ten oosten van de Herenstraat), Waardeiland, Meerburg en Roomburg.

Op vrijdag:
Restafval: Oneven weken
Gft-afval: Even weken

Wijk F: Stevenshof.
Op donderdag:
Restafval: Even weken
Gft-afval: Oneven weken

Afvalwijzer gemeente Leiden

De gemeente Leiden heeft een handige app waarop je de ophaaldata van jouw wijk kunt vinden. Deze heet de afvalwijzer app en kun je downloaden in de Playstore  (Apple) of in de App Store (Android). Je kunt hier jouw postcode en straatnaam invullen en de app geeft dan jouw persoonlijke afvalwijzer weer. Afwijkende datums rond bijvoorbeeld feestdagen staat hier ook in. 

Afvalkalender Leiden 2022: de milieustraat

Wil je grofvuil of ander afval zelf wegbrengen? Dit kan bij de milieustraat van de gemeente Leiden. De milieustraat in de gemeente Leiden is gevestigd op:

J.C. De Rijpstraat 11
2315 WE
Leiden

Wil je alles weten over de afvalwijzer van de gemeente Leiden of wil je weten hoe je jouw container aan moet bieden? Bezoek de website