Afvalkalender gemeente Leiderdorp

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Leiderdorp bekijken? Leiderdorp ligt in de provincie  Zuid-Holland en heeft ongeveer 27.110 inwoners. Het afval in Leiderdorp wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Leiderdorp

In de gemeente Leiderdorp wordt ongeveer 477 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 61
Papier 42
Glas 23
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 25
Fijn huishoudelijk Restafval 205

Afvalwijzer Leiderdorp 2022

Afvalwijzer Leiderdorp bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Leiderdorp jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Leiderdorp 2022

De afvalkalender van de gemeente Leiderdorp vind je op:

Milieustraat gemeente Leiderdorp

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Leiderdorp?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Leiderdorp. Het adres van de milieustraat Leiderdorp is
  • Milieustraat Leiderdorp, Simon Smitweg 9, 2353 GA Leiderdorp

Grofvuil gemeente Leiderdorp

Heb je grof huishoudelijk afval? Dan kun je dit naar de vuilstort in jouw gemeente brengen. Welke afvalsoorten je kwijt kunt bij de milieustraat kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Leiderdorp rondom feestdagen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Kun je de container aan de weg zetten met Pasen? Al deze actuele informatie vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Een containerombouw of klikokast is dé ideale oplossing om niet meer tegen jouw kliko’s aan te hoeven kijken. Je tuin ziet er direct een stuk verzorgder uit met een mooie klikokast om je containers heen. Benieuwd naar wat een Klikokast kost? Bekijk hier direct hier:

Oud papier gemeente Leiderdorp

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Op de site van jouw gemeente kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.