Afvalkalender gemeente Leidschendam-Voorburg

Afvalkalender gemeente Leidschendam-Voorburg bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Leidschendam-Voorburg? Op de afvalkalender van gemeente Leidschendam-Voorburg vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Leidschendam-Voorburg wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Leidschendam-Voorburg de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Leidschendam-Voorburg.
Afvalkalender gemeente Leidschendam-Voorburg

Afvalkalender Leidschendam-Voorburg

Afvalkalender gemeente Leidschendam-Voorburg bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Leidschendam-Voorburg kunt vinden? De gemeente Leidschendam-Voorburg ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft 76,642 inwoners. De afvalkalender in gemeente Leidschendam-Voorburg wordt verzorgd door Cyclus. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Leidschendam-Voorburg.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Leidschendam-Voorburg aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Leidschendam-Voorburg (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Over afval in de gemeente Leidschendam-Voorburg

In de gemeente Leidschendam-Voorburg wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 76,642 inwoners in de gemeente Leidschendam-Voorburg bieden jaarlijks ongeveer 427 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 57 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 47 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Leidschendam-Voorburg jaarlijks per persoon 25 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Daarvan biedt iedere persoon 9.5 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 35 kilo grof huishoudelijk afval en 206 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Leidschendam-Voorburg gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Leidschendam-Voorburg

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Leidschendam-Voorburg bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Leidschendam-Voorburg vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Leidschendam-Voorburg

In de gemeente Leidschendam-Voorburg betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Leidschendam-Voorburg betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Leidschendam-Voorburg is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €318.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €385.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Leidschendam-Voorburg: €356.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Leidschendam-Voorburg wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Leidschendam-Voorburg.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Leidschendam-Voorburg.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Leidschendam-Voorburg

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Leidschendam-Voorburg.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 57
Papier 47
Glas 25
PMD 9.5
Grof huishoudelijk Restafval 35
Fijn huishoudelijk Restafval 206

Afvalwijzer gemeente Leidschendam-Voorburg

Afvalwijzer Leidschendam-Voorburg bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Leidschendam-Voorburg jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 427 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 76,642 inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Leidschendam-Voorburg

Leidschendam-Voorburg is een niet-diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Leidschendam-Voorburg

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Leidschendam-Voorburg brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Leidschendam-Voorburg op onderstaand adres:
  • Opslaan

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Leidschendam-Voorburg

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Leidschendam-Voorburg printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Cyclus.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Leidschendam-Voorburg printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Leidschendam-Voorburg

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Leidschendam-Voorburg

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Leidschendam-Voorburg

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Vaak zijn er enkele instructies aan verbonden. Zo kun je het beste ervoor kiezen om het papier kleiner te maken zodat het beter past in de ondergrondse container. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden bij veel supermarkten om jouw oud papier in te leveren. In sommige gemeenten wordt er jaarlijks op enkele dagen het oud papier opgehaald. Dit kun je dan op de aangegeven plaatsen aan de straat zetten. Verstandig is het om het papier even te binden met een afbreekbaar touw zodat jouw afval niet rondslingerd in de natuur. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Zuid-Holland

Binnen de provincie Zuid-Holland zijn er diverse duurzame initiatieven die zich richten op het reduceren van afval, recycling, hergebruik en afvalverbranding. De gemeente informeert haar inwoners hierover middels de afvalkalender. Zo wordt er nauw samengewerkt met de lokale gemeenten en bedrijven om op een duurzame wijze het afval af te kunnen voeren. Ook zijn er diverse initiatieven waarbij de afvalverwerking wordt gebruikt voor energieopwekking. In Nederland produceren we jaarlijks per persoon ongeveer 490 kg afval per jaar.  Ongeveer een half % van al dit afval kan niet worden gescheiden, gerecycled of worden verbrand. Dit afval belandt dan op de stortplaats. Er zijn in de provincie Zuid-Holland elf stortplaatsen. De provincie houdt toezicht op de nazorg van afval en baggerstortplaatsen. Zij zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van nadelige effecten aan het milieu. 

Afvalkalender Leidschendam-Voorburg in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Leidschendam-Voorburg:
  • In de gemeente Leidschendam-Voorburg wordt de afvalkalender verzorgd door Cyclus.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 427 kilo huisvuil ingezameld door de 76,642 inwoners in Leidschendam-Voorburg.
  • In de gemeente Leidschendam-Voorburg wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn €356,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Leidschendam-Voorburg gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Leidschendam-Voorburg?

De afvalkalender van de gemeente Leidschendam-Voorburg vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Leidschendam-Voorburg?

Als je container in de gemeente Leidschendam-Voorburg niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Leidschendam-Voorburg of met de afvalverwerker: Cyclus

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Leidschendam-Voorburg kun je dan contact opnemen met de gemeente Leidschendam-Voorburg. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Cyclus) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Leidschendam-Voorburg?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Leidschendam-Voorburg een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Leidschendam-Voorburg als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Leidschendam-Voorburg?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Leidschendam-Voorburg: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Leidschendam-Voorburg. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Eén gedachte over “Afvalkalender gemeente Leidschendam-Voorburg”

 1. de link naar de meest actuele agenda klopt niet! de link gaat naar cyclus maar andere gebieden.
  graag een bericht waar ik het wel vinden kan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *