Afvalkalender gemeente Lelystad

Afvalkalender gemeente Lelystad bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Lelystad? Op de afvalkalender van gemeente Lelystad vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Lelystad. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Lelystad wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Lelystad de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Lelystad.
Afvalkalender gemeente Lelystad

Afvalkalender Lelystad

Afvalkalender gemeente Lelystad bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Lelystad kunt vinden? De gemeente Lelystad ligt in de provincie Flevoland en heeft 81,208 inwoners. De afvalkalender in gemeente Lelystad wordt verzorgd door HVC. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Lelystad.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Lelystad aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Lelystad (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Lelystad.

Over afval in de gemeente Lelystad

In de gemeente Lelystad wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 81,208 inwoners in de gemeente Lelystad bieden jaarlijks ongeveer 517 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 85 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 53 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Lelystad jaarlijks per persoon 0 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Lelystad. Daarvan biedt iedere persoon 9.8 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 24 kilo grof huishoudelijk afval en 200 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Lelystad gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Lelystad

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Lelystad bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Lelystad vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Lelystad

In de gemeente Lelystad betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Lelystad betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Lelystad is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €279.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €348.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Lelystad: €324.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Lelystad wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Lelystad.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Lelystad.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Lelystad

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Lelystad.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 85
Papier 53
Glas 0
PMD 9.8
Grof huishoudelijk Restafval 24
Fijn huishoudelijk Restafval 200

Afvalwijzer gemeente Lelystad

Afvalwijzer Lelystad bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Lelystad jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 517 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 81,208 inwoners van de gemeente Lelystad, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Lelystad

Lelystad is een niet-diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Lelystad

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Lelystad brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Lelystad op onderstaand adres:
  • HVC Afvalbrengstation Lelystad, Zeeasterweg 40 C, 8219 PN Lelystad

Container niet geleegd of extra laten legen?

Zit de ondergrondse container vol? Dit is erg vervelend. Vaak is het zo dat de container niet vol zit maar verstopt is geraakt doordat er iemand te grote stukken afval heeft afgestort. Hierdoor kan het lijken alsof de ondergrondse container vol zit. Op de ondergrondse container zit vaak een sticker met een telefoonnummer wat je kunt bellen. Je kunt dan een melding maken. Leg nooit afval naast de container. Want hierdoor kan het afval in de natuur rondslingeren en dan krijg je zwerfafval. Daarnaast staat er een boete op wanneer je het afval op een niet juiste manier afstort. Wil je jouw afval toch afstorten? Maak dan een online of telefonische afspraak met jouw gemeente of afvalverwerker. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het afval af te storten naar de milieustraat.  

Papieren afvalkalender gemeente Lelystad

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Lelystad printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van HVC.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Lelystad printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Lelystad

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Lelystad

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Lelystad

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Vaak zijn er enkele instructies aan verbonden. Zo kun je het beste ervoor kiezen om het papier kleiner te maken zodat het beter past in de ondergrondse container. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden bij veel supermarkten om jouw oud papier in te leveren. In sommige gemeenten wordt er jaarlijks op enkele dagen het oud papier opgehaald. Dit kun je dan op de aangegeven plaatsen aan de straat zetten. Verstandig is het om het papier even te binden met een afbreekbaar touw zodat jouw afval niet rondslingerd in de natuur. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Flevoland

Inwoners van de provincie Flevoland worden op verschillende manieren op de hoogte gebracht van het belang van afvalreductie. Landelijk is er een doelstelling afgegeven om van 75% van al het afval gescheiden in te leveren. In de provincie Flevoland wordt er op verschillende manieren omgegaan met afval. Het huishoudelijk afval wordt opgehaald door de gemeente of een afvalverwerkingsbedrijf. Het afval wordt gescheiden in verschillende vormen zoals; restafval, papier, plastic, metaal, glas en GFT. Dit afval wordt vervolgens verwerkt en gerecycled. Restafval wordt verbrand in een verbrandingsinstallatie waarbij energie wordt opgewekt. Afval dat niet kan worden verbrand, verwerkt of gerecycled wordt afgestort op diverse stortplaatsen binnen de provincie. De taak van de provincie is om dit op een zo duurzaam mogelijk manier te realiseren. 

Afvalkalender Lelystad in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Lelystad:
  • In de gemeente Lelystad wordt de afvalkalender verzorgd door HVC.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 517 kilo huisvuil ingezameld door de 81,208 inwoners in Lelystad.
  • In de gemeente Lelystad wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Lelystad zijn €324,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Lelystad gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Lelystad?

De afvalkalender van de gemeente Lelystad vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Lelystad?

Als je container in de gemeente Lelystad niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Lelystad of met de afvalverwerker: HVC

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Lelystad kun je dan contact opnemen met de gemeente Lelystad. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (HVC) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Lelystad?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Lelystad een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Lelystad als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Lelystad?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Lelystad: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Lelystad. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Lelystad”

 1. Ik kom bij toeval bij deze informatie. Heel informatief.
  Nu ga ik verder met het zoeken naar de kalender voor het ophalen van PMD, GFT, e.d.

  1. Fijn om te horen dat u de website informatief vindt. Mocht u nog aanvullingen of vragen hebben dan horen we dit natuurlijk graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *