Afvalkalender gemeente Leusden

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Leusden bekijken? Leusden ligt in de provincie  Utrecht en heeft ongeveer 30.423 inwoners. Het afval in Leusden wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Leusden

In de gemeente Leusden wordt ongeveer 506 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 102
Papier 75
Glas 28
PMD 33,3
Grof huishoudelijk Restafval 18
Fijn huishoudelijk Restafval 69

Afvalwijzer Leusden 2022

Afvalwijzer Leusden bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Leusden jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Leusden 2022

De afvalkalender van de gemeente Leusden vind je op:

Milieustraat gemeente Leusden

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Leusden?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Leusden. Het adres van de milieustraat Leusden is
  • Milieustraat ’t Spieghel, Spieghelweg 2, 3833 AH Leusden

Grofvuil gemeente Leusden

Heb je grof huishoudelijk afval? Dan kun je dit naar de vuilstort in jouw gemeente brengen. Welke afvalsoorten je kwijt kunt bij de milieustraat kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Leusden rondom feestdagen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Kun je de container aan de weg zetten met Pasen? Al deze actuele informatie vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Een containerombouw of klikokast is dé ideale oplossing om niet meer tegen jouw kliko’s aan te hoeven kijken. Je tuin ziet er direct een stuk verzorgder uit met een mooie klikokast om je containers heen. Benieuwd naar wat een Klikokast kost? Bekijk hier direct hier:

Oud papier gemeente Leusden

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Op de site van jouw gemeente kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.