Afvalkalender gemeente Leusden

Afvalkalender gemeente Leusden bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Leusden? Op de afvalkalender van gemeente Leusden vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Leusden. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Leusden wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Leusden de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Leusden.
Afvalkalender gemeente Leusden

Afvalkalender Leusden

Afvalkalender gemeente Leusden bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Leusden kunt vinden? De gemeente Leusden ligt in de provincie Utrecht en heeft 30,712 inwoners. De afvalkalender in gemeente Leusden wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Leusden.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Leusden aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Leusden (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Leusden.

Over afval in de gemeente Leusden

In de gemeente Leusden wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 30,712 inwoners in de gemeente Leusden bieden jaarlijks ongeveer 506 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 102 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 75 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Leusden jaarlijks per persoon 28 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Leusden. Daarvan biedt iedere persoon 33.3 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 18 kilo grof huishoudelijk afval en 69 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Leusden gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Leusden

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Leusden bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Leusden vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Leusden

In de gemeente Leusden betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Leusden betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Leusden is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €217.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €342.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Leusden: €234.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Leusden wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Leusden.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Leusden.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Leusden

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Leusden.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 102
Papier 75
Glas 28
PMD 33.3
Grof huishoudelijk Restafval 18
Fijn huishoudelijk Restafval 69

Afvalwijzer gemeente Leusden

Afvalwijzer Leusden bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Leusden jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 506 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 30,712 inwoners van de gemeente Leusden, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Leusden

Leusden is een diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Leusden

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Leusden brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Leusden op onderstaand adres:
  • Milieustraat ’t Spieghel, Spieghelweg 2, 3833 AH Leusden

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Leusden

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Leusden printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Leusden printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Leusden

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Leusden

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Leusden

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft een afvalkalender waarmee inwoners op de hoogte worden gebracht wanneer hun afval wordt opgehaald. De afvalkalender biedt inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. De afvalkalender geeft aan wanneer huishoudelijk afval, grofvuil, papier, plastic, glas, gft en restafval worden opgehaald. Inwoners kunnen de kalender raadplegen om te weten wanneer ze hun afval buiten moeten zetten. Op deze manier voorkomt de provincie en gemeenten dat het afval niet in het milieu terecht komt. Ook voorkomt het stank- en geuroverlast. De afvalkalender kan verschillen per gemeente dit is namelijk afhankelijk van welke afvalverwerker de afvoer van het afval regelt.

Afvalkalender Leusden in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Leusden:
  • In de gemeente Leusden wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 506 kilo huisvuil ingezameld door de 30,712 inwoners in Leusden.
  • In de gemeente Leusden wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Leusden zijn €234,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Leusden gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Leusden?

De afvalkalender van de gemeente Leusden vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Leusden?

Als je container in de gemeente Leusden niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Leusden of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Leusden kun je dan contact opnemen met de gemeente Leusden. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Leusden?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Leusden een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Leusden als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Leusden?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Leusden: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Leusden. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *