Afvalkalender gemeente Loon op Zand

Afvalkalender gemeente Loon op Zand bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Loon op Zand? Op de afvalkalender van gemeente Loon op Zand vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Loon op Zand. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Loon op Zand wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Loon op Zand de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Loon op Zand.
Afvalkalender gemeente Loon op Zand

Afvalkalender Loon op Zand

Afvalkalender gemeente Loon op Zand bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Loon op Zand kunt vinden? De gemeente Loon op Zand ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 23,794 inwoners. De afvalkalender in gemeente Loon op Zand wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Loon op Zand.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Loon op Zand aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Loon op Zand (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Loon op Zand.

Over afval in de gemeente Loon op Zand

In de gemeente Loon op Zand wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 23,794 inwoners in de gemeente Loon op Zand bieden jaarlijks ongeveer 569 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 122 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 47 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Loon op Zand jaarlijks per persoon 27 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Loon op Zand. Daarvan biedt iedere persoon 24.9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 35 kilo grof huishoudelijk afval en 121 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Loon op Zand gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Loon op Zand

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Loon op Zand bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Loon op Zand vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Loon op Zand

In de gemeente Loon op Zand betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Loon op Zand betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Loon op Zand is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €225.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €307.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Loon op Zand: €282.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Loon op Zand wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Loon op Zand.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Loon op Zand.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Loon op Zand

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Loon op Zand.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 122
Papier 47
Glas 27
PMD 24.9
Grof huishoudelijk Restafval 35
Fijn huishoudelijk Restafval 121

Afvalwijzer gemeente Loon op Zand

Afvalwijzer Loon op Zand bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Loon op Zand jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 569 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 23,794 inwoners van de gemeente Loon op Zand, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Loon op Zand

Loon op Zand is een niet-diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Loon op Zand

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Loon op Zand brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Loon op Zand op onderstaand adres:
  • Milieustraat Loon op Zand, Liechtensteinstraat 4, 5171 PH Kaatsheuvel

Niet geleegd, extra container of container vol?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Loon op Zand

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Loon op Zand printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Loon op Zand printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Loon op Zand

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Loon op Zand

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Loon op Zand

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Loon op Zand in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Loon op Zand:
  • In de gemeente Loon op Zand wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 569 kilo huisvuil ingezameld door de 23,794 inwoners in Loon op Zand.
  • In de gemeente Loon op Zand wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Loon op Zand zijn €282,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Loon op Zand gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Loon op Zand?

De afvalkalender van de gemeente Loon op Zand vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Loon op Zand?

Als je container in de gemeente Loon op Zand niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Loon op Zand of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Loon op Zand kun je dan contact opnemen met de gemeente Loon op Zand. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Loon op Zand?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Loon op Zand een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Loon op Zand als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Loon op Zand?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Loon op Zand: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Loon op Zand. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *