Afvalkalender gemeente Lopik

Afvalkalender gemeente Lopik bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Lopik? Op de afvalkalender van gemeente Lopik vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Lopik. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Lopik wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Lopik de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Lopik.
Afvalkalender gemeente Lopik

Afvalkalender Lopik

Afvalkalender gemeente Lopik bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Lopik kunt vinden? De gemeente Lopik ligt in de provincie Utrecht en heeft 14,517 inwoners. De afvalkalender in gemeente Lopik wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Lopik.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Lopik aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Lopik (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Lopik.

Over afval in de gemeente Lopik

In de gemeente Lopik wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 14,517 inwoners in de gemeente Lopik bieden jaarlijks ongeveer 692 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 125 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 68 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Lopik jaarlijks per persoon 18 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Lopik. Daarvan biedt iedere persoon 34.1 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 43 kilo grof huishoudelijk afval en 128 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Lopik gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Lopik

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Lopik bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Lopik vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Lopik

In de gemeente Lopik betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Lopik betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Lopik is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €207.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €272.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Lopik: €254.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Lopik wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Lopik.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Lopik.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Lopik

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Lopik.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 125
Papier 68
Glas 18
PMD 34.1
Grof huishoudelijk Restafval 43
Fijn huishoudelijk Restafval 128

Afvalwijzer gemeente Lopik

Afvalwijzer Lopik bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Lopik jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 692 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 14,517 inwoners van de gemeente Lopik, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Lopik

Lopik is een niet-diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Lopik

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Lopik brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Lopik op onderstaand adres:
  • Gemeentewerf Lopik, M.A. Reinaldaweg 19-21, 3411 MB Lopik

Container vol? Extra lediging aanvragen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Lopik

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Lopik printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Lopik printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Lopik

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Lopik

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Lopik

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft een afvalkalender waarmee inwoners op de hoogte worden gebracht wanneer hun afval wordt opgehaald. De afvalkalender biedt inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. De afvalkalender geeft aan wanneer huishoudelijk afval, grofvuil, papier, plastic, glas, gft en restafval worden opgehaald. Inwoners kunnen de kalender raadplegen om te weten wanneer ze hun afval buiten moeten zetten. Op deze manier voorkomt de provincie en gemeenten dat het afval niet in het milieu terecht komt. Ook voorkomt het stank- en geuroverlast. De afvalkalender kan verschillen per gemeente dit is namelijk afhankelijk van welke afvalverwerker de afvoer van het afval regelt.

Afvalkalender Lopik in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Lopik:
  • In de gemeente Lopik wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 692 kilo huisvuil ingezameld door de 14,517 inwoners in Lopik.
  • In de gemeente Lopik wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Lopik zijn €254,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Lopik gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Lopik?

De afvalkalender van de gemeente Lopik vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Lopik?

Als je container in de gemeente Lopik niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Lopik of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Lopik kun je dan contact opnemen met de gemeente Lopik. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Lopik?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Lopik een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Lopik als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Lopik?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Lopik: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Lopik. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *