Afvalkalender gemeente Loppersum

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Loppersum bekijken? Loppersum ligt in de provincie  Groningen en heeft ongeveer 9.506 inwoners. Het afval in Loppersum wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Loppersum

In de gemeente Loppersum wordt ongeveer 506 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 192
Papier 73
Glas 18
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 42
Fijn huishoudelijk Restafval 147

Afvalwijzer Loppersum 2024

Afvalwijzer Loppersum bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Loppersum jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Loppersum 2024

De afvalkalender 2024 van de gemeente Loppersum vind je op:

Milieustraat gemeente Loppersum

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Loppersum?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Loppersum. Het adres van de milieustraat Loppersum is

  • Milieustraat Loppersum, Westerhornseweg 22, 9988 NT Usquert

Grofvuil gemeente Loppersum

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn.

Afval ophaaldagen Loppersum rondom feestdagen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Kun je de container aan de weg zetten met Pasen? Al deze actuele informatie vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Een containerombouw of klikokast is dé ideale oplossing om niet meer tegen jouw kliko’s aan te hoeven kijken. Je tuin ziet er direct een stuk verzorgder uit met een mooie klikokast om je containers heen. Benieuwd naar wat een Klikokast kost? Bekijk hier direct hier:

Oud papier gemeente Loppersum

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Op de site van jouw gemeente kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.