Afvalkalender gemeente Maasdriel

Afvalkalender gemeente Maasdriel bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Maasdriel? Op de afvalkalender van gemeente Maasdriel vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Maasdriel. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Maasdriel wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Maasdriel de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Maasdriel.
Afvalkalender gemeente Maasdriel

Afvalkalender Maasdriel

Afvalkalender gemeente Maasdriel bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Maasdriel kunt vinden? De gemeente Maasdriel ligt in de provincie Gelderland en heeft 25,531 inwoners. De afvalkalender in gemeente Maasdriel wordt verzorgd door AVRI. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Maasdriel.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Maasdriel aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Maasdriel (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Maasdriel.

Over afval in de gemeente Maasdriel

In de gemeente Maasdriel wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 25,531 inwoners in de gemeente Maasdriel bieden jaarlijks ongeveer 478 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 143 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 57 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Maasdriel jaarlijks per persoon 21 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Maasdriel. Daarvan biedt iedere persoon 21.5 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 18 kilo grof huishoudelijk afval en 120 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Maasdriel gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Maasdriel

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Maasdriel bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Maasdriel vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Maasdriel

In de gemeente Maasdriel betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Maasdriel betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Maasdriel is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €290.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €312.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Maasdriel: €305.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Maasdriel wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Maasdriel.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Maasdriel.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Maasdriel

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Maasdriel.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 143
Papier 57
Glas 21
PMD 21.5
Grof huishoudelijk Restafval 18
Fijn huishoudelijk Restafval 120

Afvalwijzer gemeente Maasdriel

Afvalwijzer Maasdriel bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Maasdriel jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 478 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 25,531 inwoners van de gemeente Maasdriel, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Maasdriel

Maasdriel is een diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Maasdriel

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Maasdriel brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Maasdriel op onderstaand adres:
  • Milieustraat Zaltbommel, Dwarsweg 26, 5301 KT Zaltbommel

Container vol? Extra lediging aanvragen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Maasdriel

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Maasdriel printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van AVRI.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Maasdriel printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Maasdriel

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Maasdriel

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Maasdriel

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Gelderland

De provincie Gelderland net als sommige andere provincies als doelstelling om in 2030 een circulaire economie te bereiken. Om deze doelstelling te bereiken zijn er diverse initiatieven opgericht. Dit heeft als doel om het afval te verminderen, hergebruiken  en recyclen. Er wordt gefocust op afvalvermindering door middel van educatie, campagnes en het aanbieden van hulpmiddelen zoals afvalcoaches. Hierdoor worden inwoners aangespoord om minder afval te produceren en hergebruik te stimuleren. Door afval te scheiden, zoals restafval, papier, plastic, metalen en GFT, wordt het mogelijk om afval efficiënter te verwerken en te recyclen. In Nederland wordt er jaarlijks zo’n 490 kg. afval per inwoner geproduceerd. Hiervan wordt gemiddeld 60% gescheiden ingeleverd. De Nederlandse overheid heeft als doel om dit te verhogen naar 75%. De provincie Gelderland heeft een recyclingpercentage van 75% en loopt hiermee voor op het doel van 2030. Er worden ook innovatieve technologieën onderzocht en toegepast.

Afvalkalender Maasdriel in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Maasdriel:
  • In de gemeente Maasdriel wordt de afvalkalender verzorgd door AVRI.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 478 kilo huisvuil ingezameld door de 25,531 inwoners in Maasdriel.
  • In de gemeente Maasdriel wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Maasdriel zijn €305,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Maasdriel gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Maasdriel?

De afvalkalender van de gemeente Maasdriel vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Maasdriel?

Als je container in de gemeente Maasdriel niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Maasdriel of met de afvalverwerker: AVRI

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Maasdriel kun je dan contact opnemen met de gemeente Maasdriel. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (AVRI) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Maasdriel?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Maasdriel een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Maasdriel als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Maasdriel?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Maasdriel: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Maasdriel. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *