Afvalkalender gemeente Maasgouw

Afvalkalender gemeente Maasgouw bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Maasgouw? Op de afvalkalender van gemeente Maasgouw vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Maasgouw. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Maasgouw wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Maasgouw de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Maasgouw.
Afvalkalender gemeente Maasgouw

Afvalkalender Maasgouw

Afvalkalender gemeente Maasgouw bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Maasgouw kunt vinden? De gemeente Maasgouw ligt in de provincie Limburg en heeft 24,036 inwoners. De afvalkalender in gemeente Maasgouw wordt verzorgd door RD Maasland. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Maasgouw.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Maasgouw aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Maasgouw (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Maasgouw.

Over afval in de gemeente Maasgouw

In de gemeente Maasgouw wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 24,036 inwoners in de gemeente Maasgouw bieden jaarlijks ongeveer 597 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 96 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 62 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Maasgouw jaarlijks per persoon 26 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Maasgouw. Daarvan biedt iedere persoon 27.5 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 32 kilo grof huishoudelijk afval en 151 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Maasgouw gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Maasgouw

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Maasgouw bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Maasgouw vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Maasgouw

In de gemeente Maasgouw betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Maasgouw betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Maasgouw is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €186.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €304.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Maasgouw: €266.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Maasgouw wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Maasgouw.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Maasgouw.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Maasgouw

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Maasgouw.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 96
Papier 62
Glas 26
PMD 27.5
Grof huishoudelijk Restafval 32
Fijn huishoudelijk Restafval 151

Afvalwijzer gemeente Maasgouw

Afvalwijzer Maasgouw bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Maasgouw jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 597 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 24,036 inwoners van de gemeente Maasgouw, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Maasgouw

Maasgouw is een diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Maasgouw

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Maasgouw brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Maasgouw op onderstaand adres:
  • Miileupark Maasbracht – RD Maasland, Lijnpad 9, 6051 DW Maasbracht

Volle kliko en extra laten legen?

Een volle container is natuurlijk iets waar niemand op staat te wachten. Daarom kun je bij de gemeente ook een extra leging van je container aanvragen. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden. Het is daarom verstandiger om je afval zelf naar de vuilstort of de milieustraat van jouw gemeente te brengen. Maak je gebruik van een ondergrondse container bij jou in de buurt? Als de ondergrondse container vol is dan kun je ook contact opnemen met jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Dit is gratis. Vind je jouw container te klein? Dan kun je contact opnemen met de gemeente om een aanvraag te doen voor een grotere container. Let op: het beleid hiervoor verschilt per gemeente. Je mag afval nooit zomaar naast de container zetten. Hier kun je een boete voor krijgen. Zwerfafval is natuurlijk iets wat niemand wil.

Papieren afvalkalender gemeente Maasgouw

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Maasgouw printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van RD Maasland.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Maasgouw printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Maasgouw

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Maasgouw

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Maasgouw

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Vaak zijn er enkele instructies aan verbonden. Zo kun je het beste ervoor kiezen om het papier kleiner te maken zodat het beter past in de ondergrondse container. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden bij veel supermarkten om jouw oud papier in te leveren. In sommige gemeenten wordt er jaarlijks op enkele dagen het oud papier opgehaald. Dit kun je dan op de aangegeven plaatsen aan de straat zetten. Verstandig is het om het papier even te binden met een afbreekbaar touw zodat jouw afval niet rondslingerd in de natuur. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Limburg

Woon jij in de provincie Limburg? Inwoners van de provincie Limburg hebben diverse mogelijkheden om hun afval weg te gooien. Zo werken sommige gemeenten met het DIFTAR systeem en andere werken met een vast tarief. DIFTAR staat voor gedifferentieerde tarieven, dit betekent kortweg; hoe meer afval je produceert hoe meer je betaalt. In de provincie Limburg wordt er nauw samengewerkt met de diverse gemeenten om een zo duurzaam mogelijk beleid te maken op afvalverwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op kosten van het afval. Door op een juiste manier jouw afval te scheiden beperk je de kosten voor het restafval. Denk hierbij aan het apart houden van plastic, glas en GFT afval. 

Afvalkalender Maasgouw in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Maasgouw:
  • In de gemeente Maasgouw wordt de afvalkalender verzorgd door RD Maasland.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 597 kilo huisvuil ingezameld door de 24,036 inwoners in Maasgouw.
  • In de gemeente Maasgouw wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Maasgouw zijn €266,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Maasgouw gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Maasgouw?

De afvalkalender van de gemeente Maasgouw vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Maasgouw?

Als je container in de gemeente Maasgouw niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Maasgouw of met de afvalverwerker: RD Maasland

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Maasgouw kun je dan contact opnemen met de gemeente Maasgouw. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (RD Maasland) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Maasgouw?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Maasgouw een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Maasgouw als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Maasgouw?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Maasgouw: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Maasgouw. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *