Afvalkalender gemeente Maasgouw

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Maasgouw bekijken? Maasgouw ligt in de provincie  Limburg en heeft ongeveer 23.939 inwoners. Het afval in Maasgouw wordt verzorgd door RD Maasland.

Afvalkalender gemeente Maasgouw

In de gemeente Maasgouw wordt ongeveer 597 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 96
Papier 62
Glas 26
PMD 27,5
Grof huishoudelijk Restafval 32
Fijn huishoudelijk Restafval 151

Afvalwijzer Maasgouw 2022

Afvalwijzer Maasgouw bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Maasgouw jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Maasgouw 2022

De afvalkalender van de gemeente Maasgouw vind je op:

Milieustraat gemeente Maasgouw

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Maasgouw?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Maasgouw. Het adres van de milieustraat Maasgouw is
  • Miileupark Maasbracht – RD Maasland, Lijnpad 9, 6051 DW Maasbracht

Grofvuil gemeente Maasgouw

Heb je grofvuil en wil je dit naar de afvalstort brengen. In sommige gemeenten is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Wat de kosten zijn voor het wegbrengen van vuilnis naar de afvalstort verschilt per gemeente. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerker kun je zien wat de prijzen zijn.

Afval ophaaldagen Maasgouw rondom feestdagen

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Kun je de container aan de weg zetten met Pasen? Al deze actuele informatie vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Container ombouw

Een containerombouw of klikokast is dé ideale oplossing om niet meer tegen jouw kliko’s aan te hoeven kijken. Je tuin ziet er direct een stuk verzorgder uit met een mooie klikokast om je containers heen. Benieuwd naar wat een Klikokast kost? Bekijk hier direct hier:

Oud papier gemeente Maasgouw

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Op de site van jouw gemeente kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.