Afvalkalender gemeente Maashorst

Afvalkalender gemeente Maashorst bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Maashorst? Op de afvalkalender van gemeente Maashorst vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Maashorst. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Maashorst wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Maashorst de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Maashorst.
Afvalkalender gemeente Maashorst

Afvalkalender Maashorst

Afvalkalender gemeente Maashorst bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Maashorst kunt vinden? De gemeente Maashorst ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 58,384 inwoners. De afvalkalender in gemeente Maashorst wordt verzorgd door De gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Maashorst.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Maashorst aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Maashorst (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Maashorst.

Over afval in de gemeente Maashorst

In de gemeente Maashorst wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 58,384 inwoners in de gemeente Maashorst bieden jaarlijks ongeveer NNB kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er NNB kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er NNB kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Maashorst jaarlijks per persoon NNB kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Maashorst. Daarvan biedt iedere persoon NNB kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon NNB kilo grof huishoudelijk afval en NNB kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Maashorst gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Maashorst

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Maashorst bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Maashorst vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Maashorst

In de gemeente Maashorst betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Maashorst betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Maashorst is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €188.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €251.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Maashorst: €246.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Maashorst wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Maashorst.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Maashorst.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Maashorst

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Maashorst.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval NNB
Papier NNB
Glas NNB
PMD NNB
Grof huishoudelijk Restafval NNB
Fijn huishoudelijk Restafval NNB

Afvalwijzer gemeente Maashorst

Afvalwijzer Maashorst bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Maashorst jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst NNB kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 58,384 inwoners van de gemeente Maashorst, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Maashorst

Maashorst is een niet-diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Maashorst

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Maashorst brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Maashorst op onderstaand adres:
  • Milieustraat, Mariniersstraat 4, 5405 BG Uden

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Maashorst

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Maashorst printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van De gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Maashorst printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Maashorst

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Maashorst

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Maashorst

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Maashorst in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Maashorst:
  • In de gemeente Maashorst wordt de afvalkalender verzorgd door De gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer NNB kilo huisvuil ingezameld door de 58,384 inwoners in Maashorst.
  • In de gemeente Maashorst wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Maashorst zijn €246,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Maashorst gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Maashorst?

De afvalkalender van de gemeente Maashorst vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Maashorst?

Als je container in de gemeente Maashorst niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Maashorst of met de afvalverwerker: De gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Maashorst kun je dan contact opnemen met de gemeente Maashorst. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (De gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Maashorst?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Maashorst een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Maashorst als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Maashorst?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Maashorst: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Maashorst. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *