Afvalkalender gemeente Maassluis

Afvalkalender gemeente Maassluis bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Maassluis? Op de afvalkalender van gemeente Maassluis vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Maassluis. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Maassluis wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Maassluis de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Maassluis.
Afvalkalender gemeente Maassluis

Afvalkalender Maassluis

Afvalkalender gemeente Maassluis bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Maassluis kunt vinden? De gemeente Maassluis ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft 34,328 inwoners. De afvalkalender in gemeente Maassluis wordt verzorgd door Stadsbedrijf. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Maassluis.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Maassluis aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Maassluis (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Maassluis.

Over afval in de gemeente Maassluis

In de gemeente Maassluis wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 34,328 inwoners in de gemeente Maassluis bieden jaarlijks ongeveer 533 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 46 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 49 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Maassluis jaarlijks per persoon 17 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Maassluis. Daarvan biedt iedere persoon 4 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 36 kilo grof huishoudelijk afval en 264 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Maassluis gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Maassluis

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Maassluis bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Maassluis vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Maassluis

In de gemeente Maassluis betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Maassluis betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Maassluis is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €360.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €419.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Maassluis: €400.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Maassluis wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Maassluis.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Maassluis.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Maassluis

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Maassluis.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 46
Papier 49
Glas 17
PMD 4
Grof huishoudelijk Restafval 36
Fijn huishoudelijk Restafval 264

Afvalwijzer gemeente Maassluis

Afvalwijzer Maassluis bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Maassluis jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 533 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 34,328 inwoners van de gemeente Maassluis, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Maassluis

Maassluis is een niet-diftar gemeente. Ben jij benieuwd hoe het afval binnen jouw gemeente wordt gescheiden? Het scheiden van afval is een steeds belangrijker thema. Er zijn verschillende soorten afval. Hierbij kun je denken aan glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Wij begrijpen dat dit een hels karwei is, en je hier niet altijd evenveel zin in hebt. Om het jezelf makkelijker te maken kun je kiezen voor een prullenbak met meerdere vakken. Op deze manier is het makkelijker hygienischer en uiteindelijk ook goedkoper om afval te scheiden. Het kopen van een goede en goedkope afvalbak doe je hier.

Milieustraat gemeente Maassluis

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Maassluis brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Maassluis op onderstaand adres:
  • Milieustraat Maassluis, Heldringstraat 6, Maassluis

Container niet geleegd of extra laten legen?

Zit de ondergrondse container vol? Dit is erg vervelend. Vaak is het zo dat de container niet vol zit maar verstopt is geraakt doordat er iemand te grote stukken afval heeft afgestort. Hierdoor kan het lijken alsof de ondergrondse container vol zit. Op de ondergrondse container zit vaak een sticker met een telefoonnummer wat je kunt bellen. Je kunt dan een melding maken. Leg nooit afval naast de container. Want hierdoor kan het afval in de natuur rondslingeren en dan krijg je zwerfafval. Daarnaast staat er een boete op wanneer je het afval op een niet juiste manier afstort. Wil je jouw afval toch afstorten? Maak dan een online of telefonische afspraak met jouw gemeente of afvalverwerker. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het afval af te storten naar de milieustraat.  

Papieren afvalkalender gemeente Maassluis

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Maassluis printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Stadsbedrijf.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Maassluis printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Maassluis

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Maassluis

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Het verschilt per gemeente of per afvalverwerkingsbedrijf op welke dagen het afval wordt opgehaald. In de meeste gevallen zijn deze bedrijven op nationale feestdagen gesloten. Zo is bijvoorbeeld bevrijdingsdag eens in de vijf jaar een officieel feestdag. Voor een actueel overzicht kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Ook wordt er in sommige gemeenten nog steeds een (papieren) afvalkalender bezorgd met afwijkende dagen rondom het ophalen van het afval. Tot slot, kun je op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Oud papier in Maassluis

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Zuid-Holland

Binnen de provincie Zuid-Holland zijn er diverse duurzame initiatieven die zich richten op het reduceren van afval, recycling, hergebruik en afvalverbranding. De gemeente informeert haar inwoners hierover middels de afvalkalender. Zo wordt er nauw samengewerkt met de lokale gemeenten en bedrijven om op een duurzame wijze het afval af te kunnen voeren. Ook zijn er diverse initiatieven waarbij de afvalverwerking wordt gebruikt voor energieopwekking. In Nederland produceren we jaarlijks per persoon ongeveer 490 kg afval per jaar.  Ongeveer een half % van al dit afval kan niet worden gescheiden, gerecycled of worden verbrand. Dit afval belandt dan op de stortplaats. Er zijn in de provincie Zuid-Holland elf stortplaatsen. De provincie houdt toezicht op de nazorg van afval en baggerstortplaatsen. Zij zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van nadelige effecten aan het milieu. 

Afvalkalender Maassluis in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Maassluis:
  • In de gemeente Maassluis wordt de afvalkalender verzorgd door Stadsbedrijf.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 533 kilo huisvuil ingezameld door de 34,328 inwoners in Maassluis.
  • In de gemeente Maassluis wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Maassluis zijn €400,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Maassluis gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Maassluis?

De afvalkalender van de gemeente Maassluis vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Maassluis?

Als je container in de gemeente Maassluis niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Maassluis of met de afvalverwerker: Stadsbedrijf

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Maassluis kun je dan contact opnemen met de gemeente Maassluis. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Stadsbedrijf) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Maassluis?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Maassluis een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Maassluis als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Maassluis?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Maassluis: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Maassluis. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Eén gedachte over “Afvalkalender gemeente Maassluis”

 1. Het is zo onduidelijk wanneer de papier container gelegd wordt
  En wanneer de plastic container geleegd wordt.
  De meeste mensen zetten het iedere dinsdag buiten en vaak gaan ze vol weer terug de tuin in .
  Kunt u mij een afval agenda toe mailen ,
  Bij voorbaat dank ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *